BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Meer dan anderhalf miljoen passagiers op reis via Brussels Airport  

Meer dan anderhalf miljoen passagiers op reis via Brussels Airport  

ZAVENTEM – Brussels Airport verwelkomde in februari meer dan 1,5 miljoen passagiers. De krokusvakantie en het schrikkeljaar droegen aan de toename bij.

Brussels Airport zag in februari een groei van 14% in het aantal passagiers ten opzichte van februari 2023. De start van de krokusvakantie en bepaalde vluchtannuleringen hadden invloed op de passagierscijfers. Het aantal vertrekkende transferpassagiers steeg licht door veranderingen in het transferverkeer.

De top tien bezochte landen waren Spanje, Duitsland, Italië, Marokko, Turkije, Zwitserland, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Luchtvrachtvolumes: een stijging van ruim 4% ten opzichte van februari 2023

De vrachtvolumes via Brussels Airport zijn in februari gestegen, met name in luchtvracht en volvrachtsegmenten. De importregio’s met de grootste stijging zijn Azië, Afrika en Noord-Amerika, terwijl de exportregio’s voornamelijk Azië, Noord-Amerika en Afrika zijn.

Vliegbewegingen: stijging met 10% ten opzichte van februari 2023

In februari waren er meer vliegbewegingen en passagiersvluchten op Brussels Airport. Het gemiddelde aantal passagiers per vlucht is gestegen, terwijl het aantal cargovluchten is afgenomen door een daling in expressvluchten.

Brussels Airport is een belangrijke Europese luchthaven met een breed scala aan bestemmingen en diensten voor zowel passagiers als vracht. De luchthaven richt zich op duurzaamheid, innovatie en samenwerking volgens de SHIFT 2027-strategie. Het speelt een cruciale rol in de Belgische economie met duizenden directe en indirecte banen.

Volg Brussels Airport op TwitterLinkedinInstagramTikTok en Facebook 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws