BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Nieuwe kleedkamers voor voetbalclubs Wevelgem, Gullegem en Moorsele

Nieuwe kleedkamers voor voetbalclubs Wevelgem, Gullegem en Moorsele

WEVELGEM – Maart wordt een feestelijke maand voor de voetbalclubs in Wevelgem en Moorsele. Het moment waar zij al een tijdje reikhalzend naar uitkeken, staat inmiddels op de kalender aangeduid: ook op zaterdag 16 maart staat de officiële opening van de nieuwe kleedkamers van respectievelijk SV Wevelgem City en KSV Moorsele gepland.

De Wevelgemse voetbalclub in de Menenstraat, zag de voorbije jaren, de ledenlijsten steeds langer worden, enerzijds dankzij de groei van de bestaande ploegen, anderzijds ook door de opstart van de meisjesploegen. Dit groeiende ledenaantal werd uiteraard toegejuicht, maar zorgde wel voor een tekort aan kleedkamers. Daarom werd geregeld gebruik gemaakt van de kleedkamers in de sporthal, wat geen ideale situatie was. De vier nagelnieuwe kleedkamers werden gebouwd op een vrije locatie, waardoor de club nooit zonder kleedkamers kwam te zitten.

Zes nieuwe kleedkamers voor Moorsele

Ook in de Secretaris Vanmarckelaan in Moorsele drongen nieuwe kleedkamers zich op. KSV Moorsele moest zich al een tijdje behelpen met verouderde kleedkamers, waarvan een deel op termijn afgebroken zal worden. Moorsele kreeg maar liefst zes nieuwe kleedkamers, die eveneens op een vrij terrein gebouwd werden. 

Ook nieuwe kleedkamers voor F.C. Gullegem

De voetbalsite van FC Gullegem valt niet uit de boot: ook hier worden twee nieuwe kleedkamers gebouwd. Deze werken zijn nog volop bezig, er wordt voorzien tegen de zomer ook deze kleedkamers in gebruik te kunnen nemen. Ook in Gullegem zullen de kleedkamers officieel geopend worden.

Deuren van kleedkamers eenmalig open

Hoewel de deuren van kleedkamers gewoontegetrouw angstvallig dicht worden gehouden, gaan de deuren in maart wel feestelijk open. De bouw van deze kleedkamers was een bewuste keuze van het gemeentebestuur. Er werd gekozen voor energieneutrale gebouwen, waarbij geothermische warmtepompen, zonneboilers én zonnepanelen de nodige energie voorzien. In totaal besteedde de gemeente zo’n 1 879 445 euro aan de bouw van de kleedkamers in de drie deelgemeenten.

Vooraleer de kleedkamers onder te dompelen in de gebruikelijke zweet- en deodorantgeuren, stelt het gemeentebestuur graag met gepaste trots de deuren open tijdens de officiële openingen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en