BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Ontdek de zorghelden tijdens Dag van de Zorg in Middelkerke

Ontdek de zorghelden tijdens Dag van de Zorg in Middelkerke

MIDDELKERKE – Op zondag 17 maart zet Vlaanderen de zorgsector weer in de kijker. Ook in Middelkerke kun je tijdens de lokale editie van Dag van de Zorg kennismaken met enkele belangrijke zorgvoorzieningen, hun medewerkers en de vrijwilligers. Dankzij hun onvermoeide inzet organiseren zij zowel ondersteuning op maat voor zij die nog thuis wonen of zorg voor hulpbehoevende mensen.

Tijdens de Dag van de Zorg stellen ze in Middelkerke, tussen 14u00 en 17u00, vier zorgvoorzieningen open voor het grote publiek. Mensen kunnen onder andere het dienstencentrum, het Infopunt Welzijn, de assistentiewoningen en het woonzorg- en dagverzorgingscentrum bezoeken. Een drankje en een gebakje worden voorzien.

Schepen Dirk Gilliaert is al verschillende legislaturen bevoegd voor de verschillende zorginstanties en zag het lokale zorglandschap op korte tijd sterk veranderen. “Hoe we zorg organiseren en aanbieden is de afgelopen decennia sterk veranderd. Mensen zijn veel actiever, ze blijven langer fit en zijn daardoor minder snel aangewezen op intense zorg zoals de verhuis naar een woonzorgcentrum. Maar dat wil niet zeggen dat mensen geen zorg op een ander niveau nodig hebben. Er zijn nu andere uitdagingen… De Dag van de Zorg is de perfecte gelegenheid om gans ons aanbod op een gebalde en persoonlijke manier te ontdekken. Zorg gaat ook over correct doorverwijzen, het ondersteunen van familieleden, of het aanbieden van interessante cursussen.”

Praktisch

Dag van de Zorg, op zondag 17 maart 2024 tussen 14u00 en 17u00, op de Welzijnssite aan de Sluisvaartstraat en in het woonzorgcentrum De Ril.

Vrij toegankelijk.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving