BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Onthardingsproject ‘herinrichting Bankbeekstraat Gullegem’ genomineerd voor de prijs publieke ruimte 2024

Onthardingsproject 'herinrichting Bankbeekstraat Gullegem' genomineerd voor de prijs publieke ruimte 2024

WEVELGEM/GULLEGEM – Tijdens het Congres Publieke Ruimte op 24 april 2024 in Antwerpen, vindt de 17de uitreiking van de ‘Prijs Publieke Ruimte’ plaats. Het project ‘Herinrichting Bankbeekstraat – Gullegem’ werd genomineerd in de categorie ‘landelijke projecten’ en kan zich zo tot één van de drie beste realisaties binnen deze categorie benoemen.

In tijden van klimaatverandering wordt het, zowel op stedelijk niveau als op landelijk niveau, steeds belangrijker, om het publiek domein te ontharden en te vergroenen. Hierdoor kan water beter infiltreren en wordt de omgevingstemperatuur beter gereguleerd, waardoor tegelijk een grotere beleving ontstaat van de publieke ruimte.

Publieke ruimte

Infopunt Publieke Ruimte, het Vlaams kenniscentrum voor openbare ruimte beloont daarmee de beste realisaties in de openbare ruimte. De vakjury nomineerde elk drie projecten in de categorieën ‘stedelijke projecten’ en ‘landelijke projecten’. 

Het project ‘Herinrichting Bankbeekstraat – Gullegem’ werd genomineerd in de categorie ‘landelijke projecten’ en kan zich zo tot één van de drie beste realisaties benoemen binnen deze categorie. Daarnaast maken alle categorieën nog kans op de Publieksprijs. Het publiek kan tussen 24 maart en 24 april voor hun favoriete project stemmen.

De bekendmaking van de winnaars gebeurt op 24 april tijdens het Congres Publieke Ruimte door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters.

Lovenswaardig

Het is lovenswaardig om te zien, dat ook kleinere gemeenten, zoals de gemeente Wevelgem, dit inzien en dit bovenaan hun prioriteitenlijstje zetten van de te ondernemen actiepunten van het lokale beleid.

Bekijk via deze link het volledige project in de databank van het Infopunt Publieke Ruimte.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving