BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Oostends VDAB-kantoor voorzien van een digipunt

Oostends VDAB-kantoor voorzien van een digipunt

OOSTENDE – Bezoekers van het VDAB-kantoor in de Brigantijnenstraat in Oostende kunnen vanaf 6 maart 2024, elke woensdag- en vrijdagvoormiddag, een beroep doen op vrijwilligers van digipunt, om hen te helpen bij hun digitale vragen. Het digipunt komt er in samenwerking met Stad Oostende en Perspectief, de projectvereniging die ijvert voor duurzame tewerkstelling in de regio Middenkust. Zo willen de betrokken partijen digitale uitsluiting van kwetsbare groepen tegengaan.

De digitalisering van de samenleving vergemakkelijkt het dagelijks leven voor velen, maar niet iedereen kan hiermee goed omgaan. Ongeveer de helft van de mensen bevindt zich in een digitaal kwetsbare situatie. Een digipunt biedt hulp bij digitale vragen, zoals het installeren van apps, het aanmaken van e-mailadressen en het vinden van diensten.

In het VDAB-kantoor in Oostende is nu een digipunt actief waar bezoekers digitale ondersteuning en advies kunnen krijgen op woensdag en vrijdagochtend. Dit is het tweede VDAB-kantoor in West-Vlaanderen met een digipunt.

Het is essentieel om digitaal vaardig te zijn voor succes in werk en leven. Bezoekers van het kantoor in Oostende kunnen nu twee keer per week deskundige ondersteuning krijgen van e-buddies van het digipunt.

Digipunt in het VDAB-kantoor, Brigantijnenstraat 2, 8400 Oostende, elke woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Door de wind in Fort Napoleon

Door de wind in Fort Napoleon

OOSTENDE – Vanaf de grote opening op woensdag 22 mei loopt in het Fort Napoleon, de tentoonstelling “Door de wind”. Die expositie biedt een interactieve