BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Provincie Oost-Vlaanderen breit vervolg aan ludieke tuincampagne

Provincie Oost-Vlaanderen breit vervolg aan ludieke tuincampagne

GENT – In het najaar van 2023 lanceerde de Provincie Oost-Vlaanderen de ludieke campagne ‘het zaad van een maat kan geen kwaad’. De Provincie wilde met deze campagne de Oost-Vlamingen inspireren om te kiezen voor een klimaatvriendelijke en biodiverse tuin. Met de lente in aantocht breit ze een vervolg aan deze succesvolle campagne met nog meer inspiratie en tips en tricks om tot actie over te gaan.

Wie in het najaar op de campagnewebsite, een inheems zakje bloemenzaad bestelde, kreeg niet één, maar twee zakjes zaad toegestuurd. De boodschap was duidelijk: deel je liefde voor een natuurlijke tuin met vrienden en zet elkaar aan tot actie. Zo gingen 20.000 zakjes bloemenzaad de deur uit, goed voor in totaal 80.000 m² bloementuin deze lente. De zaadjes werden bovendien klaargemaakt voor verzending door een bedrijf uit de sociale economie, een bewuste keuze van de provincie.

Klimaatgezonde en natuurlijke tuinen

Klimaatverandering is een van de grote uitdagingen van deze tijd. Gelukkig is het de natuur zelf, die ons het best wapent tegen die klimaatverandering. Een natuurlijke en klimaatgezonde tuin is vergelijkbaar met een grote airco. Door te ontharden en plaats te maken voor water en groen in onze tuinen, temperen we de klimaateffecten en vele kleintjes maken daarbij een heel groot. Met enkele slimme ingrepen zorgen we er bovendien voor dat er meer vlinders en nuttige dieren onze tuinen bezoeken.

Website

De campagnewebsite zaadvaneenmaat.be kreeg een opfrisbeurt met lentetips waarmee mensen dit seizoen onmiddellijk aan slag kunnen. De site is heel laagdrempelig opgebouwd. Bezoekers komen er meer te weten over hoe je een klimaatvriendelijke en meer natuurlijke tuin kan creëren, met focus op vier thema’s: bodem, water, dieren en groen. De website legt ook de link met andere acties en campagnes, zoals ‘Tegelwippen’ en ‘Maai Mei Niet’, die naadloos aansluiten bij de campagne van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Raadpleeg de website voor inspirerende tuintips. Maak van je tuin een levendig, groen paradijs waar het echt genieten is, voor jou én de natuur!

De campagne ‘Zaad van een maat’ kadert binnen het Plattelandsproject ‘Tuin van de toekomst’. De Provincie wil met deze campagne tuineigenaars in Oost-Vlaanderen inspireren om te kiezen voor een klimaatvriendelijke en biodiverse tuin. Dit project krijgt financiële ondersteuning vanuit Europa (ELFPO).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving