BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Silt: de feestelijke geboorte van een tijdloos icoon

Silt de feestelijke geboorte van een tijdloos icoon

MIDDELKERKE – Na twee jaar intens bouwen opent Silt op de zeedijk van Middelkerke de deuren in het weekend van 23 en 24 maart

Het is een plek voor levensgenieters met een evenementenruimte, drie unieke foodconcepten, een speelzaal en een viersterrenhotel. De naadloze overgang tussen het gebouw en een beleefbaar nieuw duinenlandschap, symboliseert de geboorte van een tijdloos icoon, op een prachtige locatie aan de Belgische kust, met steun van verschillende partners en de Vlaamse overheid.

Enorm preus

We zijn enorm ‘preus’ op wat we verwezenlijkt hebben. Strakke timing, complexiteit en schaalgrootte zijn dé kenmerken van dit fantastisch project. Tijdens de uitvoering van het gebouw, de zeewering, de ondergrondse parkeergarage en de omgevingsaanleg was logistiek en bereikbaarheid een gigantische uitdaging. Dankzij het engagement en de volharding gedurende twee jaar van het volledige projectteam, slaagden we er samen met Democo in om mens en materiaal op tijd op de juiste plaats te krijgen. Bovendien zorgde die positieve samenwerking met de verschillende partners – architecten, studiebureau’s, onderaannemers, concessionarissen en gemeente Middelkerke – ervoor dat SILT een echt succesverhaal is geworden. 

Gebouw smelt samen met landschap

Opmerkelijk is dat het interieur samensmelt met het exterieur. Het organische duinenlandschap deint uit tot in het vernieuwde Epernayplein en wentelt rond het totaalproject. Het unieke zeezicht is een prachtig geschenk voor Middelkerke. 

Feestelijke opening 

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart kan het grote publiek alle aspecten van Silt ontdekken. Niet enkel met vrij toegankelijke ontdekkingswandelingen, maar ook met een spectaculaire avondshow op het Epernayplein. Straatartiesten en lichtkunstenaars zetten het Epernayplein en het silhouet van de hoteltoren figuurlijk in vuur en vlam. 

Het openingsprogramma op 23 & 24 maart:

Zaterdag 23 maart 
11.00-17.00 u.: Discovery Days: vrij toegankelijke ontdekkingswandeling in Silt (traject +/- 20 mins ) 
18-19.50 u.: Straatanimatie en show op Epernayplein 
19.50 – 20.00 u.: Apotheose met lasershow en vuurwerk 

Zondag 24 maart 
11.00-17.00 u.: Discovery Days: vrij toegankelijke ontdekkingswandeling in Silt (traject +/- 20 mins ) 

“Silt wordt ‘the place to be’ aan de Vlaamse kust” 
Jean-Marie Dedecker, burgemeester 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Buitenspeeldag uitgesteld wegens stormweer

Buitenspeeldag uitgesteld wegens stormweer

MIDDELKERKE – Omwille van slechte weersvoorspellingen beslist het gemeentebestuur om de Buitenspeeldag 2024 uit te stellen naar woensdag 15 mei. Door de wispelturige en stormachtige