BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Suzan & Freek concerteerden in Waregem Expo

Suzan en Freek

WAREGEM – Hun clubtour ‘Iemand van vroeger’ bracht Suzan en Freek, hét zingende echtpaar uit Nederland, gisteren naar de stad in galop. In de schaduw van de Gaverbeek Hippodroom, presenteerde het koppel – in Waregem Expo – een concert met dé hoofdletter.

De aanloop naar hun optreden was veelbelovend. Anderhalf uur voor de start, gonsde het in de wijde omgeving van de concertzaal, al van de bedrijvigheid. Concertgangers stapten richting Waregem Expo en de nochtans ruime parking daar, stond in een mum van tijd tjokvol. Ook redelijk wat wagens met Nederlandse nummerplaten. Want de E17 (afrit 5) is nu éénmaal de excellente verbindingsweg, om ‘snel’ van Nederland richting Vlaanderen te karren. Een dikke duim trouwens voor de organisatie, die alles, tot in de puntjes, in de perfecte plooi legde. Er stond duidelijk iets memorabels te gebeuren.

Hannah Mae

Zowat 4.000 enthousiaste fans, van piepjong tot rijpere jeugd, genoten van het voorprogramma. Hannah Mae is in Vlaanderland vooral bekend van haar duet met Metejoor, met wie ze de hit ‘wat wil je van mij’ zingt. Hannah heeft wel nog heel veel andere pijlen op haar muzikale boog. Je bent immers niet zomaar, zonder meer, de support act van Suzan en Freek. Het was aan Hannah Mae te horen: loepzuivere zangstem en dito gitaarspel, ook zo voor haar muzikale metgezel op het podium.

De helft van mij

Daarna was het aan de echtgenoten Suzan Stortelder en Freek Rikkerink. Zij vlogen er onmiddellijk in met het stomende ‘de helft van mij’ gevolgd door ‘nooit meer regen’.

Liefde op het eerste gezicht

Rustig volgde op swingend, swingend op rustig en het publiek, dat lustte er pap van. Het was liefde op het eerste gezicht tussen Suzan en Freek én hun toeschouwers. Het is overduidelijk, Waregem houdt van Suzan & Freek en zij houden van Waregem!

Het duo bracht een aanstekelijke mengeling van hitgevoelige popmuziek en het meer ernstige levenslied.

Suzan en Freek coverden Stef Bos en zongen hun eigen wondermooie versie van ‘papa’. Want de twee zijn pur sang familiemensen. Hun bindteksten gingen geregeld over hun ouders, maar ook over de fratsen die zij koppel meemaakten. Zo kwamen we bij ‘blauwe dag’.

Jamie was jarig

Waregem Expo leende zich uitstekend voor interactie tussen Suzan & Freek en het publiek. Jamie was jarig en kreeg een overweldigende ‘heppie birthday’ cadeau. Daar bleef het niet bij, maar eerst ‘zinloos’, ‘vas-y’, ‘iemand van vroeger’ …

Internationaal

De twee zijn al 17 jaar samen en deelden hun story graag, met een fenomenaal enthousiast publiek. Van hoe ze zaten te zingen op een terrasje tot hun eerste internationale optreden in … Vlaanderen. Alhoewel, Suzan & Freek, hadden het constant over België, maar niemand die daar aanstoot aan nam.

Queen

Tijdens ‘aan de overkant’ leek het even een concert van Queen, met Freek in de rol van Freddie Mercury. Op de beat sample van ‘we will rock you’ gingen de handjes, massaal in dat typisch ritmisch geklap.

Liefde voor muziek

Hét zingende echtpaar uit Nederland, is tegenwoordig ook te zien, in een nieuwe reeks van het populaire televisieprogramma. De jonge en iets minder jonge fans, zongen elk liedje, wel ‘honderd keer’, zo goed als woord voor woord mee. Suzan & Freek schouder aan schouder met het publiek, ‘onderweg naar later’ … ‘slapeloosheid’.

En de sound, nou die was de hele tijd vlekkeloos. De band én de technical crew lieten op geen enkel moment een steek vallen.

Hot/God in Vlaanderen

Voor wie het nog niet doorheeft, Suzan & Freek worden in Vlaanderen op de handen gedragen en da’s geen science fiction. Wanneer er in Waregem Expo een spandoek in de hoogte ging, doken eerst Freek en nadien Suzan warempel, langs de front stage, zowaar het publiek in.

Toetjes

‘Slapeloosheid’ bleek het laatste nummer van de reguliere setlist. Daarna was het tijd voor de apotheose en die maakte de cirkel meteen rond.

‘Als het avond is’ noemde Suzan, het nummer dat al haar dromen deed uitkomen … Suzan en Freek, jullie waren ‘goud’ dankjewel!

Suzan en Freek Waregem Expo
« van 2 »

Foto’s Speleers Nico

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen