BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Vernieuwing wegdek en fietspad in centrum Zedelgem op Ruddervoordsestraat (N368)

Vernieuwing wegdek en fietspad in centrum Zedelgem op Ruddervoordsestraat (N368)

ZEDELGEM – Van 8 tot en met 19 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek en het fietspad van de Ruddervoordsestraat (N368) in het centrum van Zedelgem. Over een afstand van 100 meter worden de betonnen rijweg en het fietspad vervangen door asfalt. Tijdens de werken rijdt het verkeer om, handelszaken blijven steeds te voet bereikbaar.

De aannemer werkt op de Ruddervoordsestraat, tussen Pierlapont en de Leliestraat. Over een afstand van ongeveer 100 meter, wordt het bestaande betonnen wegdek opgebroken en vervangen door een wegdek in asfalt. Ook de fietspaden in de beide rijrichtingen worden in asfalt aangelegd. Zo verbetert het comfort voor iedereen, die zich tussen Ruddervoorde en Zedelgem verplaatst.

Werken van 8 tot en met 19 april

De werken starten op maandag 8 april en duren, als alles vlot verloopt, tot en met vrijdag 19 april 2024. Deze timing houdt geen rekening met slecht weer of andere onverwachte omstandigheden. De timing van de werken kan dus nog wijzigen.

Omleiding via Baron de Crombrugghestraat

Tijdens de werken wordt de Ruddervoordsestraat tussen Pierlapont en de Leliestraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en het lokaal verkeer volgen de omleiding via Pierlapont, de Baron de Crombrughestraat en de Leliestraat, in beide rijrichtingen. De winkels en handelszaken op de Ruddervoordestraat blijven tijdens de werken steeds te voet bereikbaar.

Zwaar verkeer (> 3,5 ton) vanuit Zedelgem of naar Zedelgem volgt een grotere omleiding via het op- en afrittencomplex Loppem (nr. 7 op E40) of Torhout (nr. 10 op E403). 

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/zedelgem voor meer informatie.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat in voor het beheer en onderhoud van 7.000 km gewest- en autosnelwegen en 7.700 km fietspaden. AWV wil een veilige, betrouwbare en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers in Vlaanderen realiseren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken