BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Werken op Pannestraat (N35) in Veurne afgerond, weg opnieuw open voor verkeer

Werken op Pannestraat (N35) in Veurne afgerond, weg opnieuw open voor verkeer

VEURNE – Vandaag ronden het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Veurne en Aquaduin de werken op de Pannestraat (N35) in Veurne af. Sinds het najaar van 2021 werd er gewerkt op de verbindingsweg tussen Veurne en De Panne: er werden vrijliggende fietspaden aangelegd, er kwam een rotonde aan de industriezone en er kwam een ventweg ten noorden van de Pannestraat. Ook de bestaande riolering werd volledig vernieuwd. Nu de werken op het grondgebied van Veurne klaar zijn, wordt de weg ook opnieuw geopend voor het verkeer. Ondertussen werkt Wegen en Verkeer verder in de verdere fases 6 tot en met 9 (op grondgebied Koksijde en De Panne).

De werken op de Pannestraat maakten komaf met de slechtste fietspaden van heel West-Vlaanderen. Als fietser verplaatste je je hier langs het verkeer, op een smal aanliggend fietspad. Met de werken kwam daar verandering in: waar er ruimte is, liggen de fietspaden tegenwoordig gescheiden van de rijweg. Zo kunnen fietsers zich veiliger verplaatsen.

De laatste weken voerde de aannemer de laatste afwerkingen uit op en naast de Pannestraat. Nu zijn de werken op het grondgebied van Veurne definitief klaar. Er werd gescheiden riolering aangelegd, er kwamen fietspaden aan beide zijden van de Pannestraat en er kwam een ventweg om de handelaars en industriezone vlotter te bereiken.

Vertraging door weer en natte bodem

Door de vele regen van afgelopen winter, liepen de werken in Veurne vertraging op. De bodem van de werfzone bestond uit een veenlaag, die het zeer moeilijk maakte om droog te kunnen werken. Ook dat had impact op de timing van de werken.

Verkeer op Pannestraat mogelijk

Nu de werken in Veurne klaar zijn, kan het verkeer op de Pannestraat zich ook over de vernieuwde fietspaden, ventweg en rijweg verplaatsen. De rijweg op het grondgebied van De Panne en Koksijde wordt nog niet opengesteld: hier wordt nog gewerkt. Die weg gaat pas open als alle werken volledig klaar zijn.

Zonder weerverlet of andere technische, onverwachte omstandigheden, duren de werken in deze andere fases volgens de huidige planning nog tot het zomers bouwverlof, . De planning van de werken kan dus nog schuiven, maar er wordt alles gedaan om de vooropgestelde deadline te halen.

Surf naar wegenenverkeer.be/N35 voor meer informatie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken