BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wevelgem dingt mee naar titel Vlaams kampioen tegelwippen

Wevelgem dingt mee naar titel Vlaams kampioen tegelwippen

WEVELGEM In het streven naar een duurzame toekomst en een groenere leefomgeving, kondigt Wevelgem, haar tweede deelname aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen aan. De gemeente, die zelf actief succesvolle onthardingsinitiatieven realiseert, gaat ook samen met inwoners aan de slag om de omgeving klimaatbestendiger en groener te maken.

In 2023 zette Wevelgem aanzienlijke stappen op vlak van onthardingsinspanningen, met projecten zoals de Bankbeekstraat, de Deken Jonckheerestraat en het oud zwembad. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 nam de gemeente al voor een eerste keer deel aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen. Er waren in totaal 7 inzendingen door burgers en 7 inzendingen door de gemeente. Wevelgem eindigde met 90.204 tegels op de vierde plaats van de middelgrote gemeenten. 

Plannen voor 2024

Ook dit jaar staat een deelname aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen op de planning. Het initiatief, georganiseerd door het departement Omgeving en het kenniscentrum voor ontharding Breekijzer, moedigt heel wat mensen aan, om in te zetten op minder verharding. Inwoners, verenigingen, bedrijven, scholen en lokale overheden werken samen aan een duurzamere gemeente. Wevelgem toont met haar toekomstplannen voor het centrum van Gullegem en Leefbuurt de Posthoorn, haar vastberadenheid om een groenere toekomst te omarmen. 

Oproep aan de inwoners

Wevelgem doet een oproep aan haar inwoners om deel te nemen aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen 2024. Iedereen kan deelnemen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Door tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt de gemeente klimaatbestendiger, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook gewoon veel mooier. 

Van 21 maart tot en met 31 oktober kunnen inwoners hun opgebroken tegels online registreren. Alle informatie hierover is terug te vinden op www.wevelgem.be/tegelwippen

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en