BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zware brand vernielt loods in Vladslo

VLADSO – Zaterdagmorgen werd de Brandweer van de Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in de Kortewildestraat te Vladslo. Een loods waar enkele oldtimers stonden ging volledig in vlammen op. De rook was kilometers ver te zien. Bij de brand kwam er geen asbest vrij.

Brandweerluitenant Franck Bolle: “Bij aankomst van de brandweer stond de loods reeds in lichterlaaie. We hebben ons in eerste instantie gefocust op het beschermen van de naastgelegen woning en de naastgelegen showroom met tractoren, en daar zijn we in geslaagd.”

Er werden 4 tankwagens van verschillende posten van Brandweer Westhoek opgeroepen voor waterbevoorrading.

De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Er vielen geen gewonden. Er is een bouwkraan opgeroepen om het puin te ruimen na de nabluswerkzaamheden. Vanwege het instortingsgevaar kon de brandweer de loods niet betreden.

Foto: FVL
Foto: FVL
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws