BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

Comedy festival Kuurne kwarteeuw oud

Kuurns Comedy Festival

KUURNE – Op vrijdag 26 april vindt vanaf 20 uur in de Sint-Pieterszaal de 25ste editie plaats van het Kuurns Comedy Festival. Op de affiche staan dit jaar de unieke Antwerpse nachtburgemeester Don Vitalski, de veelzijdige comedian Seppe Toremans en de nieuwe Belg Bas Birker. Het waren enkele gedreven jongeren die destijds het comedyfestival in Kuurne lanceerden.

Het Kuurns Comedy Festival is al jarenlang een vaste waarde voor liefhebbers van humor. Voor de start van het festival moeten we terug naar het jaar 1999, toen in jeugdhuis ’t Molentje de eerste editie van het festival plaatsvond. “Lang geleden, toen comedy in Vlaanderen nog in de kinderschoenen stond, wilden enkele gedreven jongeren een comedyfestival lanceren in Kuurne,” opent Anthony Dewaele, een van de drijvende krachten achter het festival.

Weinig aanbod

“Er was toen immers weinig tot geen aanbod in onze gemeente op het gebied van comedy, dus wilden we dit hiaat opvullen. Als we nu kijken, zien we echter een grote inhaalbeweging op dit gebied. Zowel in het cultuurprogramma van de gemeente, op Splinters of in De Ververie wordt regelmatig aandacht besteed aan dit genre, wat uiteraard een goede zaak is. Hoe meer cultuur, hoe beter. Het voelt ook niet als concurrentie aan en werkt eerder versterkend. Kuurne heeft bovendien een echt comedypubliek!”

Trouw publiek

De stuwende krachten achter het Kuurns Comedy Festival zijn Bernard Noffels, Lydia Verfaillie, Ramses, Tom Prinzie, Annelies Vandenbussche, Charlotte Devos, Filiep Devos, Francis Watteeuw en Anthony Dewaele. Al jaren kan het Kuurns Comedy Festival rekenen op een vast publiek dat jaarlijks van de partij is. “De wereld van comedians in Vlaanderen is niet zo uitgebreid. Toch beschouwen comedians elkaar als goede collega’s, wat zorgt voor vlotte toegang tot en contacten met comedians en/of de boekingskantoren om een interessante line-up samen te stellen. Het is geen harde wereld en het is erg prettig om ermee samen te werken. Op technisch vlak worden we al jaren bijgestaan door TheaTech uit Harelbeke-Stasegem, een vaste waarde in de theatertechniek. We proberen altijd een line-up samen te stellen met comedians die elkaar aanvullen, en ook deze keer zijn we hier weer in geslaagd.”

Wie meer informatie wil of tickets wenst aan te kopen voor het Kuurns Comedy Festival, kan terecht op www.kuurnscomedyfestival.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws