BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Domino opent deuren

Domino opent deuren

KORTRIJK – Er is een nieuw ambachtelijk baken van smaak en inclusie in de stad. Bakkerij “Domino” opent haar deuren in de Filips van de Elzaslaan 83A, Kortrijk. Deze bijzondere bakkerij wordt gerund door het Arbeidszorgcentrum Domino, dat zich inzet om kansen te bieden aan mensen met een psycho-sociale kwetsbaarheid. De complete bakkerij en al haar apparatuur werden vervaardigd door cliënten van het Arbeidszorgcentrum.

De opening van bakkerij Domino komt op een kritiek moment voor de buurt. Met recente sluitingen van twee bakkerijen was er een groot gat ontstaan in de lokale ambachtelijke scene. Bakkerij Domino speelt hierop in en biedt niet alleen ambachtelijke producten, maar ook een brug naar werkgelegenheid voor de cliënten van het Arbeidszorgcentrum.

Verbinding

De bakkerij vertegenwoordigt meer dan alleen versgebakken brood en gebak. Het is een plek van verbinding, waar vakmanschap en inclusie hand in hand gaan. “Het brood wordt geleverd door dezelfde bakker die voor Bakkerij Brigitte werkte. Ook zij was geen warme bakker. De buurt was hier zeer tevreden over, dus zetten we dit elan voort”, verduidelijkt herstelondersteuner Tom Vanderghinste.

Missie

“We zijn blij om de deuren van bakkerij Domino te openen en onze passie voor ambacht te delen met de Kortrijkse gemeenschap”, zegt Lily Carton, herstelondersteuner van het Arbeidszorgcentrum Domino. “Onze missie gaat verder dan alleen brood verkopen. We willen het leven van mensen positief beïnvloeden door hen de mogelijkheid te geven hun talenten te ontwikkelen en zich thuis te voelen in de maatschappij“, vult herstelondersteuner Mieke Rosseel aan.

Dagelijks geopend

Bakkerij Domino nodigt alle inwoners van Kortrijk uit om langs te komen en te genieten van de heerlijke creaties die met liefde en vakmanschap worden bereid en verkocht.

De bakkerij is dagelijks geopend van maandag tot vrijdag. Wat betreft de openingstijden zal er worden ingespeeld op de behoeften van de buurt. “Er komt ook een automaat om klanten te bedienen buiten de openingsuren en op zondag. De openingstijden zullen geëvalueerd worden en indien nodig aangepast”, aldus herstelondersteuner Frederic Vande Maele.

Bestellen

Wie dat wil, kan ook brood bestellen. Op die manier kunnen speciale broden op ambachtelijke wijze gemaakt worden, met de juiste smaakvolle touch. Bestellingen kunnen online worden geplaatst, maar ook ter plaatse of via telefoon op 0499 88 17 00.

Meer informatie over Arbeidszorgcentrum Domino vind je hier.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving