BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Door de wind in Fort Napoleon

Door de wind in Fort Napoleon

OOSTENDE – Vanaf de grote opening op woensdag 22 mei loopt in het Fort Napoleon, de tentoonstelling “Door de wind”. Die expositie biedt een interactieve ervaring over duurzame energie in windparken op zee. Speciaal ontworpen voor families met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Plezier en educatie gegarandeerd.

Bezoekers worden meegenomen op exploratiereis door de windparken in de Noordzee en ontdekken, hoe de elektriciteit van deze offshore windturbines veilig aan land komt.

Gelijknamig boek

De basis van de tentoonstelling is het gelijknamige boek “Door de wind” van uitgeverij Stratier. Auteur Sarah Devos vertelt het verhaal van wind tot brandende lamp. De illustraties van Davien Dierckx brengen dit verhaal tot leven.

Ontdekking en beleving centraal

Deze interactieve belevingstentoonstelling, met sterke partners Elia, Jan De Nul, en DEME, belicht de transitie naar hernieuwbare energiebronnen en de cruciale rol van windenergie hierin. Bezoekers worden meegenomen op een reis door de windparken in de Noordzee en  leren, over het belang van innovaties zoals het Prinses Elisabeth Eiland. Dit wordt een kunstmatig eiland voor de kust van Oostende, ontworpen om energie van windparken op zee naar het vasteland te transporteren. Kinderen kunnen bovendien zelf het parcours afleggen, dat de energie aflegt om aan land te komen in het speelgedeelte van de expo.

Hub voor blauwe economie

Met “Door de Wind” profileert Oostende zich ook nadrukkelijk als een vooraanstaande hub voor de blauwe economie. De keuze voor Fort Napoleon als locatie benadrukt de verbinding van de stad met de zee en haar toekomst in de groene energietransitie.

Bezoekersinformatie

Datum: vanaf 22 mei tot en met 29 september 2024
Locatie: Fort Napoleon, Oostende
Organisatie: Toerisme Oostende vzw
Voor meer informatie en tickets, bezoek: www.fort-napoleon.be


Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws