BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage

Dubbel zoveel kijklustigen als vorig jaar voor Slalom van Kuurne

Slalom van Kuurne

KUURNE – Op Paasmaandag vond voor de negende keer de Slalom van Kuurne plaats in de industriezone van Kuurne. Autostal Hemicuda blies dit evenement negen jaar geleden nieuw leven in. In de jaren ’70 en ’80 werd de slalom lange tijd gehouden op de parkeerplaats van het Ring Shopping Center, totdat daar plotseling een einde aan kwam. Ook dit jaar was de Slalom van Kuurne opnieuw dé plek voor talloze slalompiloten en autoliefhebbers.

Met een parcours van 1200 meter probeerden ongeveer 88 piloten het beste van zichzelf te geven door hun voertuig zo snel mogelijk tussen verschillende poortjes te manoeuvreren zonder deze te raken. Voor sommige deelnemers verliep dit echter iets soepeler dan voor anderen, aangezien tijdens de wedstrijd toch enkele van de meer dan 120 poortjes die genomen moesten worden sneuvelden.

Ook dit jaar kon de organisatie weer rekenen op veel toeschouwers, die naast de vele piloten en auto’s die voorbij kwamen, ook genoten van het zonnetje. Het plezier tijdens de wedstrijd werd even onderbroken door een verdwaalde regenbui, maar dit kon de pret niet bederven. Het kortstondig openen van de hemelsluizen zorgde er juist voor dat het parcours er nog spectaculairder bij kwam te liggen.

De winnaar van de negende Slalom van Kuurne was Dirk Smets, die het parcours zonder strafpunten wist af te leggen in 1 minuut 49 seconden en 21 honderdsten. De tweede plaats was voor Sammy Vangrunderbeek en Jurgen Ribbens sloot de top drie af.

Bekijk hier de videoreportage van BRU op Facebook.

Slalom van Kuurne 2024
« van 2 »

Foto ’s Hendrik Lefebvre

Lees ook:
Eerste Slalom voor Mathéo Pauwels met pas aangekochte tweedehandswagen

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage