BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Frigro schenkt 10.000 € aan Groep Ubuntu

Frigro schenkt 10.000 € aan Groep Ubuntu

MOORSELE/ZWEVEGEM – Frigro groothandel in warmtepompen, koeltechniek en koelcellen uit Moorsele bestaat 40 jaar, is sterk lokaal verankerd en wou graag iets terugdoen voor de gemeenschap.

Eigenaars Bert en Koen Decuypere van Frigro schenken een geldsom van 10.000 € aan Groep Ubuntu, brengen een bezoek aan de site en zien daar, tijdens een rondleiding, hoe hun schenking wordt gewaardeerd.

Bert Decuypere van Frigro licht toe: ” We streven ernaar een sociale impact te hebben, bij voorkeur in onze eigen regio. We kunnen goede resultaten behalen jaar na jaar en willen graag een deel van onze winst lokaal teruggeven. We kennen Groep Ubuntu al geruime tijd en hebben al eerder donaties gedaan. Daarom leek het ons passend om nu iets extra’s te kunnen doen. Tijdens ons grote evenement ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan, vroegen we onze gasten om geen cadeaus mee te brengen, maar om een gift te doen voor Groep Ubuntu.”

Een succesvol initiatief

Frigro wist een aanzienlijk bedrag in te zamelen en naar 10.000 € af te ronden. Groep Ubuntu zal het geld besteden aan de aanschaf van een Qwiek.up-apparaat voor het NAH-centrum (voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel) met bijbehorende woning in Kortrijk.

Goed besteed

Het resterende bedrag zal worden gebruikt, ten bate van een sociaal contactmoment voor kansarme gezinnen, die worden ondersteund door een mobiel team, inclusief een ontbijt en een filmvertoning. Petra Vercruysse, algemeen manager van Groep Ubuntu, benadrukt de waardevolle steun van Frigro: “Het is duidelijk dat Frigro ons een warm hart toedraagt. We willen hen uitnodigen om te laten zien welke impact hun bijdrage heeft op onze cliënten. Dankzij deze extra investering kunnen we echt het verschil maken voor een aantal van hen.”

Frigro, opgericht in 1980, is uitgegroeid van een lokale speler tot een internationaal bedrijf dat de hele Benelux en Noord-Frankrijk bedient en steeds verder reikt dan de Europese grenzen.

Groep Ubuntu biedt ondersteuning aan mensen met een beperking in Zuid-West-Vlaanderen, met diensten zoals dagbesteding, woonondersteuning en mobiele hulp aan gezinnen, en streeft naar een inclusieve samenleving met gelijke kansen voor iedereen.

Meer informatie vind je op www.frigro.be en www.groepubuntu.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving