BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Fun Bikers noteren op de eerste dag van de “Kwaremont Classic” 500 deelnemers

Fun Bikers

KUURNE – Vandaag en morgen, zondag 28 april, kunnen sportievelingen terecht op Hoeve Vandewalle in Kuurne om deel te nemen aan de “Kwaremont Classic”. Met keuze uit parcours van 45, 70, 100 en voor de echte ‘Flandriens’ 135 kilometer is er voor elk wat wils. Nog voordat de inschrijvingen vanochtend van start gingen, noteerde de vereniging achter het fietsevenement al 140 voorinschrijvingen.

De start is beide dagen mogelijk vanaf 7 uur en Sander Vossaert uit Geluwe was vanochtend de eerste die zich liet registreren voor de 135 km, meteen de langste van de vier aangeboden tochten. In totaal noteerden de Fun Bikers zaterdagochtend zo’n 500 inschrijvingen. “We verwachten dit weekend zo’n 1000 deelnemers”, vertelt Vincent Terryn van de wielertoeristenclub Fun Bikers. “We merken dat vooral de 70 en 100 kilometers populair zijn bij de deelnemers, al mag je ook deze twee afstanden niet onderschatten gezien er ook daar 600 hoogtemeters in verwerkt zijn.

Regen, wind en … wegenwerken

De regenbui die vroeg in de ochtend over de regio trok, zorgde er echter voor dat diverse potentiële deelnemers op het laatste moment vanochtend afhaakten. Ook dit jaar moesten we vanwege de vele wegenwerken het parcours aanpassen. Wie hoopt de Kwaremont te bedwingen moet ik helaas teleurstellen, gezien deze helling niet in het parcours is opgenomen. De benaming is enkel een verwijzing naar onze sponsor. Wat we wel aanbieden binnen het parcours zijn voor de 70 km de Bergstraat en Holstraat. Voor de 100 km komen daar de Vlaamse Ardennendreef en de Varent bij, en op het langste parcours van 135 kilometer, dat alleen op zaterdag kan worden gereden, voegen we daar ook nog de Foreest, Leberg en Berendries als extraatje aan toe.” De “Kwaremont Classic” valt eveneens onder de ‘Ladyfun’ organisatie, waardoor de zaterdagrit in aanmerking kwam voor de “Grinta”. De overlevers mogen zich dus gerust échte Flandriens noemen.

Boterhammen

Wie vandaag het parcours volledig aflegt, wordt bij aankomst getrakteerd op de binnenkoer van Hoeve Vandewalle op frietjes of boterhammen. Morgen, zondag, zijn er enkel na de sportprestatie gratis boterhammen beschikbaar.

Wie meer info wenst over de “Kwaremont Classic” kan terecht op www.funbikers.be.

Kwaremont Classic 2024
« van 2 »

Foto’s Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online