BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Geen koers in Bavikhove op 27 april

Geen koers in Bavikhove op 27 april

BAVIKHOVE – Nadat de samenwerking met Hand in Hand begin 2024 beëindigd werd, drukte vzw de Nieuwe Velovrienden even op de pauzeknop. De bestuursleden beraden zich over eventuele nieuwe activiteiten of samenwerking met andere wielerwedstrijden in de toekomst. Ondertussen ondersteunt de vzw met een deel van de restmiddelen de bouw van een school in Oeganda.

Begin 2024 kwam een einde aan de samenwerking met vzw Hand in Hand. Bedoeling was om Leiedeal Koerse -E3 classic, een 1.1 wedstrijd voor dames elite, die al twee jaar plaatsvond op het laatste weekend van april, vanaf 2025 op de koersdag van E3 voor heren elite te organiseren. Worldtour voor dames op de dag van E3, dat was de ambitie van beide besturen.

Problemen

Kalenderproblemen, gewijzigde inzichten en de krappe financiële rendabiliteit van een dameskoers, maakten een einde aan dit plan en leidden tot het afgelasten van de editie 2024. Morgen, zaterdag 27 april is er dus geen koers in Bavikhove.

Mr Pineapple aan Lake Bunyonyi in het zuid-westen van Oeganda

Het bestuur beraadt zich over de toekomst. Momenteel wordt nagedacht over nieuwe pistes.
Vzw De Nieuwe Velovrienden vervult dit jaar zijn maatschappelijk doel, door een deel van de restmiddelen te besteden aan de ondersteuning van de bouw van een kleuterschool aan Lake Bunyonyi in het zuid-westen van Oeganda. Het initiatief wordt getrokken door “Mr Pineapple” een lokale vrijwilliger. De school startte in 2018, met 35 kinderen en telt nu 48 kleuters. Christophe Deveugle, koersdirecteur van vzw Leiedal Koerse, ontmoette de initiatiefnemer op een inleefreis in Oeganda en stak zijn schouders onder de bouw van een nieuwe school om de uitbreiding van de werking op te vangen. Vzw de Nieuwe Velovrienden ondersteunt graag het project.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Sport