BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Harelbeke jumpt into the Olympics op 21 april

Harelbeke jumpt into the Olympics op 21 april

HARELBEKE – Op zondag 21 april wordt het Marktplein voor één dag een Olympisch dorp met Springfest, waar jong en oud kan deelnemen aan een scala van activiteiten die de Olympische geest tot leven brengen. Het is een gratis evenement, bedoeld om de sportiefste kant van de ‘Oarelbekoanen’ boven te halen.

Sport Harelbeke tekende in op de #VIP2024 (VIP = ‘Vlamingen in Parijs’) uitdaging van Sport Vlaanderen. Dat doen ze door net zoals heel wat andere besturen zoveel mogelijk Vlamingen proberen in beweging te krijgen. Tussen februari en mei moeten ze drie uitdagingen zien te voltooien, waaronder de organisatie van een jeugdolympiade en een belevingsevenement en aan te geven dat we als lokaal bestuur deelnemen aan de #VIP2024 campagne.

Het belevingsevenement vindt plaats op zondag 21 april op het Marktplein met een Olympisch dorp en Springfest. Deelnemers ontvangen een Olympisch diploma na het doorlopen van verschillende activiteiten in het Olympisch dorp: een sportparcours met verschillende Olympische sporten, een beweegparcours, een kruiswoordraadsel om de kennis over de Olympische Spelen te testen, een #VIP2024 selfie wall, de doortocht van een Olympische vlam doorheen heel Harelbeke. Daarnaast kan jong en oud zich uitleven op Springfest, een gigantisch springkasteel met hindernissen.

Schepen Dominique Windels: “We zijn verheugd om met dit nieuwe concept naar buiten te treden. Vorig jaar hadden we al Springfest op het Marktplein, dit jaar bundelen we de krachten van de communicatiedienst en Sport Harelbeke en maken we er één sportief feest van met toevoeging van een Olympisch dorp. Dit evenement is voor mensen van alle leeftijden en met alle graden van sportiviteit. Samen steunen we onze Belgische Olympiërs op hun reis naar glorie.”

Opblaasbaar hindernissenparcours

De absolute eyecatcher van het hele evenement is het 70 meter lange opblaasbare hindernissenparcours. Dit is niet alleen een hele leuke belevenis voor kinderen, maar ook verenigingen, clubs, vriendengroepen of gezinnen zijn er meer dan welkom.

Om alle leeftijden de kans te geven om te genieten van een leuke tijd op het springkasteel, is de voor- middag voorzien voor de kleinere kinderen. Van 10 tot 11 uur is het parcours voorbehouden voor kinderen tot en met 6 jaar, van 11 tot 12 uur voor kinderen tot en met 12 jaar. In de namiddag staat het parcours open voor alle leeftijden. Het Olympische dorp en Springfest zijn doorlopend te bezoeken van 10 tot 17 uur. Om 14 uur vertrekt de Olympische vlam vanuit Stasegem.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Spring mee voor proper water

Spring mee voor proper water

HARELBEKE – Big Jump is een internationale ecologische actie, die jaarlijks plaatsvindt, om de povere waterkwaliteit van rivieren en waterlopen onder de aandacht van een