BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Laureaten Kuurnse tuin- en gevelwedstrijd bekend

gevel- en bebloemingswedstrijd

KUURNE – Zaterdagochtend heeft de gemeente Kuurne de winnaars bekendgemaakt van haar jaarlijkse tuin- en gevelwedstrijd. Dit jaar hebben zo’n 155 deelnemers hun geluk beproefd in drie verschillende categorieën.

Jos Bouckaert uit de Harelbeeksestraat is dit jaar uitgeroepen tot winnaar in de categorie gevelversiering. Deelnemers aan deze categorie mogen alleen meedoen als ze niet over een voortuin beschikken en in plaats daarvan gevelversieringen aanbrengen in de vorm van bloembakken, hangpotten of geveltuinen met klimplanten. “Ik ben erg blij met deze erkenning”, reageert Jos, die om de twee dagen met veel liefde zijn planten verzorgt. “Gelukkig steunt mijn vrouw mij volledig in deze hobby, ook al kost het veel tijd.”

In de categorie voortuin wist André Dufraimont uit Waubrecht in Sente de harten van de jury sneller te laten kloppen. “Ik heb een grote passie voor alles wat met groen te maken heeft”, vertelt André. “Dit is niet de eerste keer dat ik meedoe aan deze wedstrijd, maar met deze eerste plaats ben ik erg blij. Ik heb geen bijzondere planten in mijn tuin, ik geef de voorkeur aan een gewoon assortiment. Met de cheque die ik vandaag heb gewonnen, kan ik nieuwe bloemen kopen om mijn tuin nog groener te maken.”

Ten slotte werd er ook een winnaar beloond in de categorie niet-woningen. In deze categorie kunnen alle gebouwen die geen particuliere woningen zijn, zoals een boerderij, industriële gebouwen, financiële instellingen of kantoor-, winkel- of schoolgebouwen, deelnemen. Het restaurant ‘De Rooterie’ werd uitgeroepen tot laureaat binnen deze categorie. “Mijn echtgenoot is vooral verantwoordelijk voor het groen in de directe omgeving van ons restaurant”, vertelt Marika Cruydt. “Hij kon vanochtend niet aanwezig zijn omdat hij bezig is met de voorbereidingen voor onze lunchshift. Dit is onze eerste overwinning sinds we aan deze wedstrijd meedoen. We zijn erg blij met deze erkenning.”

Dit jaar heeft de gemeente gekozen voor een nieuwe jury die op pad is gegaan om de diverse groene inzendingen te beoordelen.  Schepen Annelies Vandenbussche benadrukte tijdens de uitreiking van de prijzen eveneens dat het prijzengeld per winnaar ook was opgetrokken om nog meer deelnemers te stimuleren om deel te nemen aan de wedstrijd.  Per categorie werd aan de laureaat een aankoopcheque van 100 euro overhandigd.  Wie tweede werd een aankoopcheque van 75 euro en wie derde eindigde mocht een aankoopcheque van 50 euro in ontvangst nemen.  Ook alle andere deelnemers werden beloond voor hun deelname aan de wedstrijd.   Wie wil deelnemen aan de tuin- en gevelwedstrijd 2024, uitgeschreven door de gemeente Kuurne, kan dit nog doen tot 15 juni via het e-mailadres bebloeming@kuurne.be. Het is uiteraard een vereiste om in Kuurne te wonen om deel te kunnen nemen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving