BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Meer dan 40 Oostendse werkzoekenden proeven van een horecajob

Meer dan 40 Oostendse werkzoekenden proeven van een horecajob

OOSTENDE – De horecasector kampt met een groot personeelstekort, waardoor organisaties zoals Horeca Forma, VDAB en het Economisch Huis Oostende samenwerken, om werkzoekenden en niet-beroepsactieven te interesseren voor een carrière in de horeca.

Daarom nodigden ze vandaag werkzoekenden en niet-beroepsactieven uit voor een horecadag in Hotel Andromeda in Oostende. In een krappe arbeidsmarkt, was de opkomst groot: meer dan 40 geïnteresseerden ontdekten via workshops welk horecaberoep bij hen past.

Workshops

Na vandaag kunnen ze instappen in één van de vier geplande opleidingen: afwasser, bartender, keukenmedewerker of medewerker kamerdienst. Via workshops kunnen deelnemers kennismaken met verschillende horecaberoepen en instappen in opleidingen zoals afwasser, bartender, keukenmedewerker of medewerker kamerdienst. De opkomst was groot en er is veel interesse om in de horeca te werken.

Groeiend probleem

Het personeelstekort in de horecasector is een groeiend probleem, dat organisaties dwingt om creatieve oplossingen te vinden. Het samenwerken met organisaties zoals Ligo, het Agentschap Integratie en Inburgering en jongerenorganisaties, die allemaal dichtbij de doelgroepen staan, heeft bijgedragen aan het succes van de horecadag. De interessse werd gewekt en potentiële werknemers worden gematcht aan vacatures of opleidingen in de regio Oostende.

Drempels wegnemen

De positieve reacties van zowel de deelnemers als de organisatoren, tonen aan dat deze aanpak vruchten afwerpt en het waard is om herhaald te worden. Schepen Charlotte Verkeyn benadrukt het belang van dergelijke initiatieven om werkzoekenden te helpen bij het vinden van een geschikte job in de horecasector. Directeur Robin Vanderelst van Horeca Forma benadrukt het belang van het wegnemen van drempels en het verwelkomen van talenten in de sector, ondanks de uitdagingen van een krappe arbeidsmarkt.

Workshops slaan aan

De horecadag in Oostende, georganiseerd door Horeca Forma, VDAB en het Economisch Huis Oostende, toont aan dat het aanpakken van het personeelstekort in de horecasector mogelijk is door middel van workshops en opleidingen voor geïnteresseerden. De grote opkomst en positieve reacties, illustreren de effectiviteit van deze aanpak en rechtvaardigen verdere samenwerking en herhaling van dergelijke initiatieven in de toekomst. Het is een veelbelovende stap om de horecasector te versterken en tegelijkertijd werkzoekenden nieuwe kansen te bieden in een dynamische en groeiende sector.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving