BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen naar verschillende steden en gemeenten in de regio. Ook dit jaar kan de bezoeker zich verwachten aan bijzondere films en documentaires, tal van randactiviteiten en fijne ontmoetingen.

De openingsfilm “Animalia” van regisseur Sofia Alaoui wordt vertoond op donderdag 18 april 2024 om 20u15 in Budascoop Kortrijk.

Mysterieus

In deze Marokkaanse film wordt het land opgeschrikt door een mysterieuze entiteit en moet de zwangere Itto een reis maken. Tijdens haar reis wordt ze geconfronteerd met zichzelf en vindt ze antwoorden waarvan ze niet wist dat ze ze zocht. De film belicht niet alleen de pracht en diversiteit van Marokko, maar ook de sociale en culturele spanningen in het land. De regisseur biedt een vrouwelijk perspectief op een veranderende wereld.

Sofia Alaoui, een Marokkaanse filmmaker die opgroeide in Marokko, China en het Midden-Oosten, streeft in haar films naar een cinema die zowel geografische als stilistische grenzen overschrijdt. Na het succes van verschillende kortfilms presenteert ze nu haar debuut als speelfilmregisseur met “Animalia”, waarmee ze zichzelf bewijst als een volwaardige regisseur en scenarist.

“Een liefdesverklaring aan existentiële vraagstelling en klassendiscussie.” – Screen Rant

Duurzaamheidsevenement

Netwerkmoment en vertoning van de film “Banel & Adama” van regisseur Ramata-Toulaye Sy op dinsdag 30 april 2024 in Howest Gebouw A Kortrijk.

Film heeft de kracht om onze horizon te verbreden en veel te leren, maar onze kennis en impact groeien aanzienlijk wanneer we in gesprek gaan met elkaar. Daarom organiseren MOOOV, in samenwerking met HOWEST, Stad Kortrijk, de Mondiale Raad Kuurne, 3PT Consult en diverse bedrijfsplatforms, tijdens het filmfestival 2024, een inspirerend evenement, waar duurzaamheid en circulaire economie centraal staan.

Het programma is als volgt:

  • 18:30: Sluit aan bij een inspirerend netwerkmoment waar je duurzame initiatieven kunt delen en ontdekken, onder het genot van een hapje en drankje.
  • 19:30: Verwelkoming, gevolgd door een boeiende keynote van Route 2030 die je meeneemt in de wereld van circulaire economie. Route 2030 biedt strategisch duurzaamheidsadvies aan bedrijven, ondernemers en maatschappelijke organisaties, met de SDG’s als leidraad.
  • 20:15: Vertoning van de film “Banel & Adama”.
  • 21:45: Afsluitende receptie om rustig na te praten.

Filmvertoning Io Capitano

Vluchtverhalen ze zijn talrijk, maar even vaak onderbelicht. Io Capitano, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, put uit de ervaringen van verschillende migranten. Het grondig onderzoek, dat aan het maken van deze film voorafging, maakt dit tot een unieke kijkervaring. Een brutale rollercoaster die uitblinkt in authenticiteit. Tijdens deze filmvertoning kan je luisteren, naar persoonlijke getuigenissen van vluchtverhalen. Dit zorgt voor meer verbinding, met de film en de gebeurtenissen die erin worden naverteld.

Io Capitano (regisseur Matteo Garrone) op maandag 29 april, om 20u00, in CC Schakelbox, Gemeenteplein 10 te 8790 Waregem.

Randactiviteiten

Alle filmvertoningen bieden verscheidene en boeiende randactiviteiten in het kader van de programmatie. Zo beleef je het filmfestival op een onvergetelijke manier.

Alle films en het volledige randprogramma zijn te vinden op mooov.be

* Het beeld van de campagne is van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Gavin Goodman. Goodman woont en werkt in Kaapstad. Hij was jarenlang cameraman voor commercials, documentaires, korte en langspeelfilms. Omdat hij naar zijn persoonlijk gevoel verstrikt raakte in de complexe en hiërarchische structuren van de filmindustrie, kiest hij voor fotografie. Dankzij die jarenlange ervaring met belichting en cameratechnieken, speelt hij in zijn foto’s graag met kleuren en stoffen. De fotograaf heeft intussen ook zijn eigen studio en won recent de Hasselblad Award. www.gavingoodman.com

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving