BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Ontdek de nieuwe speeltuin in provinciaal domein Nieuwdonk

Ontdek de nieuwe speeltuin in provinciaal domein Nieuwdonk

BERLARE/OVERMERE – Op Buitenspeeldag opende een nieuwe avontuurlijke speeltuin in domein Nieuwdonk. Een leuke toevoeging voor de bezoekers van het provinciaal domein.

De speeltuin is verdeeld in twee zones, een strandzone voor de kleintjes van 2 tot 6 jaar en een avontuurlijke zone op het gras voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Bomen en groen

Het unieke ontwerp van de speeltuin combineert natuurhistorische elementen, naadloze integratie van natuur en spel, en inclusief speelplezier. De toevoeging van bomen en groen zorgt ervoor dat de speeltuin elk jaar schaduwrijker wordt, waardoor kinderen en gezinnen ook op warme dagen van een comfortabele omgeving kunnen genieten.

Inclusief spelen aanmoedigen

De nieuwe speelzone moedigt inclusief spelen aan en vormt een harmonieuze verbinding tussen mens en natuur. Het is een plezier voor alle leeftijden en markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van provinciaal domein Nieuwdonk. De realisatie van deze speeltuin is het resultaat van de inspanningen van de Provincie Oost-Vlaanderen, die het gebied zowel recreatief als ecologisch heeft geherwaardeerd.

Mekano Play en Davy Van Laere zorgden gezamenlijk voor de bouw en het ontwerp van deze speeltuin, die een duurzame en verrijkende toevoeging voor alle bezoekers is.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving