BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Plannen voormalige elektriciteitscentrale Ruien in finale fase: geef je mening tijdens het openbaar onderzoek

Plannen voormalige elektriciteitscentrale Ruien in finale fase: Geef je mening tijdens het openbaar onderzoek

KLUISBERGEN/RUIEN – Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor de voormalige elektriciteitscentrale in Ruien is bijna klaar. Het doel is om van het gebied een toekomstbestendig bedrijventerrein te maken met oog voor de omgeving. Vooraleer het PRUP in zijn definitieve plooi valt, krijgt de burger inspraak tijdens het openbaar onderzoek.

Het openbaar onderzoek loopt van maandag 29 april 2024 tot en met donderdag 27 juni 2024. Wie wil, kan het ontwerp dan inkijken en er zijn/haar/genderneutraal mening over geven. Men kan ook deelnemen aan een info-moment op donderdag 16 mei 2024 waarbij de provincie een extra woordje uitleg geeft tijdens een persoonlijk gesprek.

Ruimtelijk planningsproces gaat laatste fase in

De provincie Oost-Vlaanderen maakt een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan op voor de site in Ruien. De opmaak van dat plan loopt al een tijdje, waarbij men kon deelnemen aan participatiemomenten.

Op basis van de verzamelde reacties en de resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten, maakte de provincie een ontwerpplan op.

De provincieraad stelde dat ontwerp voorlopig vast op 27 maart 2024. Nu kan men opnieuw zijn/haar/genderneutraal mening geven tijdens het openbaar onderzoek. Daarna volgt de definitieve vaststelling van het PRUP, waarna het plan in werking treedt.

Hoe is het plan opgebouwd?

De inhoudelijke basis voor het plan, is een visie die bestaat uit enkele krachtlijnen, zoals de inzet op watergebonden bedrijvigheid, de uitbouw van een strategische zone voor energie, en de vrijwaring van de natuurwaarden in het gebied.

Plannen voormalige elektriciteitscentrale Ruien in finale fase: Geef je mening tijdens het openbaar onderzoek

Het ontwerpplan vertaalt de visie in een grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften. Bij het plan horen ook enkele studies, waarvan men de resultaten tijdens het openbaar onderzoek kan inkijken.

Geef je mening tijdens het openbaar onderzoek

Het PRUP Ruien gaat de laatste fase in, maar eerst hoort de provincie graag nog eens de mening van de betrokkenen.

​Tijdens het openbaar onderzoek kan men het ontwerp inkijken en zijn/haar/gender neutraal mening geven. Men kan het plan inkijken op de websites van de Provincie en de gemeente Kluisbergen, maar het ook komen inkijken bij de provincie, gemeente Kluisbergen en gemeente Avelgem. Reageren kan per mail naar procoro@oost-vlaanderen.be of men kan zijn/haar/genderneutraal reactie ook opsturen met de post of afgeven tegen ontvangstbewijs.

Wil je graag een extra woordje uitleg? Kom dan naar het info-moment in het Cultureel Centrum De Brug (Brugzavel 25C, 9690 Kluisbergen). Dat vindt plaats op donderdag 16 mei 2024. Tijdens een persoonlijk gesprek kan je al je vragen stellen. Schrijf je in voor een afspraak tussen 16 uur en 20 uur via www.oost-vlaanderen.be/prup-ruien-centraal.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving