BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Plopsa zet nieuwe stap richting meer duurzaamheid op Dag van de Aarde

Plopsa zet nieuwe stap richting meer duurzaamheid op Dag van de Aarde

COO – Reeds geruime tijd neemt Plopsa, onder de noemer ‘Plopsa for Nature’, stappen om haar steentje bij te dragen aan de natuur. Op Dag van de Aarde, kondigt Plopsa een nieuwe stap in haar streven naar meer duurzaamheid aan. In Plopsa Coo Ardennes worden de karts, die nu nog door benzinemotoren worden aangedreven , binnenkort door elektrische karts vervangen.

Het is geen geheim dat Plopsa duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Onder het label ‘Plopsa For Nature’ werkt Plopsa, al enkele jaren aan verschillende actiepunten om haar parken zo duurzaam mogelijk te exploiteren.

Op de Dag van de Aarde heeft Plopsa aangekondigd, dat de Karting-attractie in Plopsa Coo Ardennen binnenkort zal werken op elektrische energie. De karts, die al meer dan 50 jaar deel uitmaken van het attractieaanbod en momenteel op benzine rijden, zullen worden vervangen door elektrische voertuigen.

Nieuwe pitlanes

Er zullen twee nieuwe pitlanes komen met elk plaats voor vijf karts. De karts zullen worden opgeladen tijdens het in- en uitstappen van bezoekers. Deze investering van 280.000 euro is bedoeld om bij te dragen aan het behoud van de natuur en om de bezoekerservaring te verbeteren.

“Ons themapark in de Ardennen ademt natuur. Het is aan ons als bedrijf om te kijken waar we het verschil kunnen maken om deze prachtige omgeving te behouden. Het vervangen van onze karts was daarom een logische keuze. Deze investering draagt niet alleen bij aan het behoud van de natuur, maar verbetert ook de bezoekerservaring doordat de snelheid en bediening op afstand aanpasbaar zal zijn. Een win-win situatie dus!” besluit Carl Lenaerts, CEO Plopsa.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving