BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Politiezone VLAS controleerde 5256 wagens tijdens flitsmarathon

KORTRIJK – Op vrijdag 19 april hebben de politiediensten, zowel op lokaal als federaal niveau, een grootschalige flitsmarathon georganiseerd om de verkeersveiligheid te bevorderen. De politiezone VLAS (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) heeft tijdens deze operatie maar liefst 5256 voertuigen gecontroleerd.

Uit de resultaten blijkt dat 254 voertuigen de toegestane snelheid hebben overschreden, wat overeenkomt met 4,8% van het gecontroleerde verkeer. De zwaarste overtreding werd gemeten op de Rekkemstraat in Marke, waar een bestuurder maar liefst 94 km/u reed op een weg waar de maximumsnelheid 50 km/u bedraagt.

De controles vonden plaats op 9 drukke invalswegen en sluiproutes in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Enkele van de gecontroleerde locaties waren onder meer de Baaistraat in Kortrijk, Brugsesteenweg in Kuurne, Rijksweg in Lendelede, Izegemsestraat in Heule, Gullegemsesteenweg in Bissegem en de Rekkemsestraat in Marke.

De politie blijft zich inzetten voor een veiliger verkeer en zal dergelijke initiatieven blijven organiseren om de verkeersregels te handhaven en de veiligheid op de weg te waarborgen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws