BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Rollatortreffen in Harelbeke

Rollatortreffen in Harelbeke

HARELBEKE – Op donderdag 25 april vindt in Harelbeke, de allereerste rollatorbijeenkomst plaats. Dit is een initiatief van Beweging.net Harelbeke, in samenwerking met Zorgbedrijf Harelbeke, Seniorenraad Harelbeke, Familiehulp, I Mens, Wit Gele Kruis, Thuiszorgwinkel Goed, Rollibieb Harelbeke en CM.

Het evenement is voornamelijk gericht, op mensen die gebruik maken van hulpmiddelen zoals rollators en wandelstokken, maar ook rolstoelpatiënten zijn van harte welkom.

CC Het Spoor

In de foyer van Cultureel Centrum Het Spoor, is er een markt met stands, waar je allerlei hulpmiddelen, aangepaste kledij, informatie over voetverzorging en de Rollibieb met uitleenbare rollators en rolstoelen vindt.

In de blauwe zaal worden er twee beweegsessies gehouden en een informatiemoment met tips en tricks over valpreventie.

In de grote zaal wordt er een behendigheidsparcours opgesteld door Thuiszorgwinkel Goed, waar je kunt oefenen met lopen op zand, grind en het nemen van obstakels met een rollator.

Daarnaast is er een bar waar je kunt genieten van gratis pannenkoeken en koffie. Familiehulp, iMens en kernleden van partnerorganisaties zoals Okra en Samana zullen ook aanwezig zijn. Ergotherapeuten begeleiden het behendigheidsparcours, CM verzorgt de infosessie over valpreventie en het Zorgbedrijf organiseert de beweegsessies.

Bij de receptie wordt de bloeddruk gemeten door verplegend personeel. Voor bewoners van WZC en appartementen wordt gratis vervoer geregeld, zodat ook zij kunnen deelnemen.

Eerste Harelbeeks rollatortreffen, op donderdag 25 april in Cultureel Centrum Het Spoor, Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke.

Verdere informatie bij de voorzitter van Beweging.net Harelbeke-Stasegem rosanne.mestdagh@skynet.be, 📲 0486 44 84 32, 📫 Dennenlaan 12 te 8530 Harelbeke.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Sport Harelbeke wint VIP2024 Award

Sport Harelbeke wint VIP2024 Award

HARELBEKE – Sport Harelbeke sleepte op maandag 3 juni één van de felbegeerde gouden VIP2024 Awards binnen. De prijs werd uitgereikt door Linde Merckpoel en