BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Stoomtreinfestival in Maldegem

Stoomtreinfestival in Maldegem

MALDEGEM/EEKLO – Tijdens het jaarlijkse Stoomtreinfestival op zaterdag 4 en zondag 5 mei, worden 6 stoomlocomotieven in bedrijf gesteld bij Stoomtrein Maldegem-Eeklo, een non-profitorganisatie die zich inzet voor historische stoom- en treinen.

Bezoekers worden vervoerd tussen Maldegem en Eeklo in rijtuigen uit de jaren ’30 met pluche stoelen of houten banken. Naast de stoomlocomotieven uit de collectie van Stoomtrein Maldegem-Eeklo, zullen ook een Franse en Engelse stoomlocomotief te gast zijn. De Belgische spoorwegbeheerder Infrabel stuurt 2 grote hoofdlijn diesellocomotieven.

Het museumstation van Maldegem

Het festival vindt plaats van 10.00 tot 18.00 uur in het museumstation van Maldegem, op 15 km van Brugge. Naast een rit met de stoomtrein worden er diverse activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud, zoals miniatuurtreinen, LEGO-treinen en een beurs met spoorboeken, dvd’s en speelgoed.

Reus Medar

Heeft u hem al gezien in de Tour de France of de Ronde van Vlaanderen? Niet enkel de treinen zijn indrukwekkend, want ook Reus Medar komt dit jaar naar het Stoomtreinfestival in Maldegem. Bezoekers kunnen samen met de reus op de foto.

Smalspoor en oldtimers op de goederenkoer

Er zal ook een smalspoor zijn met open wagonnetjes, waardoor de volledige museumsite nog beter zichtbaar wordt. Verder vindt er op de goederenkoer ook een tentoonstelling van oldtimers plaats.

Voor bezoekers zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden om even te pauzeren en vanaf het terras te genieten van de activiteiten op de site.

MUSEUMSTATION MALDEGEM, Stationsplein 8 9990 Maldegem Info: www.stoomtreinmaldegem.be Ook bereikbaar per trein én parking: NMBS STATION EEKLO, Kon. Astridplein 1, 9900 Eeklo.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws