BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Media, Nieuws

Tars blikt tevreden terug op de opnames van kortfilm ‘Dear Mary’

Tars Coulembier

KUURNE – Het was afgelopen zondagochtend gezellig druk in de onmiddellijke omgeving van Roterij Sabbe. De aanleiding hiervoor was de opname van de kortfilm ‘Dear Mary’ onder leiding van de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne. Tars studeert momenteel aan Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie/moderne talen volgt. Vanaf volgend jaar hoopt hij echter te gaan studeren aan de filmschool KASK in Gent. Of hij daar wordt toegelaten, zal afhangen van het resultaat van de kortfilm die hij afgelopen zondag heeft gedraaid.

Het mooie weer van afgelopen zondag kwam goed van pas tijdens de opnames op de locatie van Roterij Sabbe. Tars Coulembier was ’s ochtends gearriveerd, vergezeld door diverse figuranten en enkele personen die hem logistiek ondersteunden bij het draaien van zijn kortfilm. In de hoofdrollen van ‘Dear Mary’ schitterden Nicolas Maes uit Kuurne en Gill Henderix uit Heule. Daarnaast boden zich ook een twintigtal vrijwilligers aan om als figurant te fungeren.

Korte voorbereidingstijd

“Ondanks de korte voorbereidingstijd is alles vlot verlopen,” vertelt Tars. “Tijdens de opnames heb ik echter nog wat aan het scenario gesleuteld.  Ik was alvast blij zondagmorgen zoveel figuranten te mogen begroeten en deze waren geus niet allemaal afkomstig uit Kuurne.  Ondertussen ben ik begonnen met de montage van de gemaakte beelden en op het eerste gezicht ziet alles er goed uit. Ik ben dan ook tevreden dat de opnames voor mijn eerste kortfilm zo vlot zijn verlopen.”

Op de foto herkennen we links Nicolas Maes uit Kuurne en rechts Gill Henderix uit Heule en in het midden regisseur Tars Coulembier

Nog nooit eerder geacteerd

Voor hoofdrolspeler Nicolas Maes (22) was het ook een primeur om te acteren in een kortfilm. “Nog nooit eerder stond ik voor de camera,” aldus Nicolas, die in het dagelijks leven grafisch ontwerper is. “Eigenlijk had ik me in eerste instantie ingeschreven als figurant nadat mijn vriendin me vroeg of ik interesse had om mee te spelen in een kortfilm. Ze had namelijk via een online artikel gelezen dat ze op zoek waren naar figuranten. Toen bleek dat de mannelijke hoofdrolspeler wegens ziekte niet kon deelnemen aan de opnames, werd mij gevraagd of ik deze rol kon overnemen. Ik ging impulsief op dit verzoek in en voor ik het wist stond ik voor de camera als hoofdrolspeler. Achteraf gezien kan ik dit alleen maar omschrijven als een verrijkende ervaring waar ik zeker geen spijt van heb.”

Kortfilmfestival

Voor zijn toelatingsproef als regisseur liet Tars zich inspireren door films als “Pickpocket” van Robert Bresson, “The Big Shave” van Martin Scorsese en “Whiplash” van Damien Chazelle. Zijn eigen kortfilm kreeg als thema ‘Gevolgen van perfectionisme en de invloed ervan op een relatie’ mee. Naast de toelatingsproef wil Tars zijn kortfilm ook insturen naar een kortfilmfestival, hoewel hij nog niet heeft besloten welk festival dit zal zijn. Tars is tevens dankbaar voor de steun van de gemeente Kuurne en Intercommunale Leiedal, die hem toestemming hebben gegeven om de locatie van Roterij Sabbe te gebruiken voor zijn project.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Media, Nieuws