BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Vanaf maandag 15 april werken aan 6 haltes op Ninoofsesteenweg

Vanaf maandag 15 april werken aan 6 haltes op Ninoofsesteenweg

DILBEEK/N8 – Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 15 april 2024 aanpassingen uit aan enkele bushaltes op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek.

De haltes ‘Kaudenaarde’ en ‘Stelplaats’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron. De haltehavens van ‘Schepdaal centrum’ krijgen in het najaar van 2024, een andere positie op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Eylenboschstraat en de Wijngaardstraat. Als alles volgens planning verloopt, duren de eerste werken tot aan de start van het bouwverlof in juli. Doorgaand verkeer kan steeds over een rijstrook langs de werfzone rijden.

Werken bushaltes Kaudenaarde tot aan zomers bouwverlof

De bushaltes zullen op alle locaties opeenvolgend worden aangepast . De werken starten op maandag 15 april aan de bushaltes ‘Kaudenaarde’ en duren hier tot aan het bouwverlof midden juli.

Na het bouwverlof wordt vanaf maandag 6 augustus gewerkt aan de bushaltes ‘Stelplaats’. Deze locatie wordt bovendien als Hoppinpunt ingericht. Weggebruikers kunnen aan een Hoppinpunt vlot overstappen op verschillende vervoermiddelen. Alle informatie is steeds terug te vinden op de Hoppinzuil.

De bushaltes Schepdaal en verdere aanpassingen aan het kruispunt met de Emile Eylenboschstraat worden in het najaar van 2024 uitgevoerd.

Eén rijstrook beschikbaar op gewestweg aan bushalte Kaudenaarde

Er wordt per rijrichting gewerkt, waarbij telkens één rijstrook, de parkeerstrook en het fietspad worden ingenomen. De Ninoofsesteenweg kan zo steeds open blijven. Fietsers worden aan de verkeerslichten van het kruispunt met Kaudenaardestraat naar het fietspad aan de overkant geleid. Het doorgaand verkeer rijdt over een rijstrook langs de werfzone. Voetgangers steken over en wandelen aan de overkant van de weg verder. De Lijn plaatst net buiten de werfzone tijdelijke haltes. Het openbaar vervoer kan lichte vertraging oplopen, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner

Toegankelijke bushaltes en veiliger oversteken aan Eylenboschstraat

De 6 bushaltes krijgen in beide richtingen een verhoogd perron, waar iedereen comfortabel kan op- en afstappen. Aan de bushalte ‘Stelplaats’ blijft de bus langs de rijweg halt houden, maar aan de bushalte ‘Kaudenaarde’ stopt de bus voortaan op de rijbaan. De haltehavens van ‘Schepdaal centrum’ krijgen in de toekomst een andere positie op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Eylenboschstraat en de Wijngaardstraat. Ter hoogte van deze nieuwe haltes – met verhoogd perron aan de tramsite in Schepdaal – worden ook nog de verkeerslichten en schuine zebrapaden aangepast. De zebrapaden worden recht aangelegd, zodat voetgangers veiliger de gewestweg kunnen kruisen aan het kruispunt met de Emile Eylenboschstraat.

Ook toegankelijke bushaltes en Hoppinpunten op N8 in Roosdaal en Eizeringen 

In Roosdaal worden beide perrons van de bushaltes Pamel Schoon Verbond verhoogd. Deze halte wordt na de aanpassing ook ingericht als Hoppinpunt.

Voor het toekomstige Hoppinpunt aan Eizeringen onderzoekt een studiebureau in opdracht van Wegen en Verkeer, de mogelijkheid voor een Park en Ride parking (P+R), met extra fietsenstalling en de mogelijke uitbreiding van halteplaatsen op de Assesteenweg (N285). Een P+R-parking is een oplossing om de auto of fiets makkelijk en tegen bepaalde voorwaarden in een parking in de buurt van de gewestweg te parkeren. Vanaf de P+R vindt iedereen een directe aansluiting op het openbaar vervoer.

Deze wegenwerken kaderen binnen het aanleggen van beter toegankelijke haltes voor bus-en tramgebruikers.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken