BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Vijfde editie mobiele opleiding keukenmedewerker afgerond

Vijfde editie mobiele opleiding keukenmedewerker afgerond

BLANKENBERGE – VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma organiseerden de vijfde editie van de mobiele opleiding keukenmedewerker.

In Blankenberge zijn 18% van alle ondernemingen horecazaken. De horecasector maakt een belangrijk deel uit van het werkaanbod in en rond Blankenberge. Omdat vacatures voor de job keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding ‘keukenmedewerker’.

Praktijkgericht

De mobiele opleiding tot keukenmedewerker is een praktijkgerichte opleiding. De cursisten leerden alles over ‘werken in de keuken’. Denk maar aan snijtechnieken en bereidingen van gerechten, snacks en desserts. Ze leerden gerechten mooi dresseren en de hygiëneregels stonden ook op het opleidingsmenu.

Al voor de vijfde keer

Deze opleiding werd al voor de vijfde keer in Blankenberge georganiseerd. De opleiding ging van start op 19 februari en liep tot 29 maart. Ze vond plaats in hotel Cavalli. Aansluitend op de opleiding volgden de 7 cursisten een stage bij verschillende horecazaken in Blankenberge. Idealiter resulteert dit in een duurzame job.

Annie De Pauw, schepen voor Sociale Zaken: “Deze opleiding is een win-win voor Blankenberge: het is een manier om de vele vacatures in te vullen en werkzoekenden met interesse in de horeca toe te leiden naar werk. Bovendien biedt zo’n mobiele opleiding alleen maar voordelen: de opleiding komt naar de geïnteresseerde, en niet omgekeerd. Die fysieke nabijheid werkt alleen maar drempelverlagend.”

Heel lokaal en maatgericht

Door de mobiele opleiding kan de VDAB heel lokaal en maatgericht werken en daardoor meer mensen bereiken. Ook niet beroepsactieve mensen kunnen aan de mobiele opleiding keukenmedewerker deelnemen, waardoor zij terug actief kunnen worden op de arbeidsmarkt. Om nog meer mensen warm te maken voor een job in de horeca, trekt de VDAB rond met een horecatrailer waarin kandidaten alles te weten komen over de verschillende beroepen en opleidingen in de horecasector.

Cruciaal voor de sector

Robin Vanderelst, directeur van Horeca Forma besluit: “Goed opgeleide keukenmedewerkers zijn cruciaal voor onze sector. In een keukenbrigade maken zij vaak het verschil door hun proactieve houding en hands on mentaliteit. We zijn dan ook blij dat de Blankenbergse horeca versterkt wordt door de afgestudeerde cursisten.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving