BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

VZW MAV-Lisa steunt Steenuilenwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen

KUURNE – Naar aanleiding van de Nacht van de Steenuil ontving de Steenuilenwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen van de vzw MAV-Lisa afgelopen zaterdagavond een cheque ter waarde van 350 euro. “De leden van onze VZW zetten zich in voor verschillende activiteiten ter nagedachtenis aan onze verloren dierbaren, in dit geval Andy Vanwijnsberghe en Lisa Ampe” vertelt Ringo Six van vzw MAV-Lisa. “Andy Vanwijnsberghe, mijn beste vriend en tevens lid van Natuurpunt, was ook vrijwilliger bij de Gaverbeekse Meersen. Hij woonde in Waregem, niet ver van dat stukje natuur. Vorig jaar heeft onze organisatie nog een donatie gedaan aan de Gaverbeekse Meersen. Een van de totemdieren die Andy symboliseert is de uil. Hij ging vaak vogelspotten en de velduil is een van de vogels die hij nooit heeft kunnen zien. De uil symboliseert ook ‘zijn wijsheid’, want hij was kortom een geweldige kerel. Daarom hebben we besloten om deze schenking te doen aan de Steenuilenwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen.” Met het geld zullen nestkasten worden gebouwd voor steenuilen, voorzien van martersloten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving