BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Westendse promenade wint publieksprijs Publieke Ruimte

Westendse promenade wint publieksprijs Publieke Ruimte

MIDDELKERKE/WESTENDE – De Prijs Publieke Ruimte is de hoogst aangeschreven erkenning voor nieuwe ruimtelijke projecten in Vlaanderen. Daarnaast is de promenade ook nog genomineerd voor de European Prize for Urban Public Space die in het najaar in Barcelona wordt uitgereikt. Na het binnenhalen van twee Blue Innovation Awards en de zilveren Publica Award haalt de promenade dus nog een grote erkenning binnen.

De prijs werd uitgereikt op het Congres Publieke Ruimte in Antwerpen. Burgemeester Jean-Marie Dedecker, directeur domein en gebouwen Stijn Gussé, ontwerper Philip Moyersoen en projectcoördinator Maarten Van Nieuwenhoven waren de trotse vertegenwoordigers van de groene promenade van Westende. Het infopunt Publieke Ruimte bundelt alle opmerkelijke en nieuwe projecten in de Vlaamse open ruimte.

Prijs van het volk

De juryprijs is de prijs van het volk, want het grote publiek kon een maand stemmen op hun meest waardevolle project. Voor burgemeester Jean-Marie Dedecker is het binnenhalen van de publieksprijs een mooie erkenning: “Een publieksprijs toont meteen aan dat een brede laag van de bevolking jouw project het beste vindt. Dat voelen we trouwens dagelijks aan de reacties van inwoners en vakantiegangers. Dat doet deugd, want uiteindelijk realiseer je dat voor hen.”

Westende kampte jarenlang met een stoffig imago. Maar dat is met dit revolutionair project nu voorbij. Er werd – op een budgetvriendelijke manier – meer bescherming en groene ruimte, met veel oog voor ecologie en esthetiek gecreëerd. Westendenaars kunnen dus opnieuw trots zijn op hun parel van de kust.

Project voortzetten

Als alles volgens plan verloopt, trekt het gemeentebestuur die renovatie – vanaf 2025 – door tot in Middelkerke. Om dat project voor te stellen organiseert het gemeentebestuur, op zaterdag 1 juni een infomarkt in centrum De Branding.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving