BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Wevelgem organiseert vijfde editie van de Woonmarkt

Wevelgem organiseert vijfde editie van de Woonmarkt

WEVELGEM – Ben je van plan om te bouwen, renoveren, huren of kopen? Kom langs en al jouw vragen over wonen worden beantwoord. De woonmarkt is gratis en zonder voorafgaande inschrijving.

Alles over wonen, huren en bouwen, inclusief boeiende workshops. Ontmoet woonexperts, maak kennis met Leieland, de renovatiecoaches van Leiedal, vzw De Poerderie, de energiesnoeiers, W13, SW+ … Zij lichten hun activiteiten op het vlak van gezond wonen, klimaatbewuste renovaties, energiebesparing, begeleiding bij (geplande) verbouwingen, het CIR et cetera toe.

Kopen of huren

Wie geïnteresseerd is in het kopen of huren van een woning, kan op het Wevelgemse Woonmarkt initiatief, het aanbod in Wevelgem, Moorsele en Gullegem bij lokale immokantoren en bouwpromotoren komen ontdekken.

Kies je workshop

Tijdens de Woonmarkt kan je ook de workshop ‘energiebesparing’ volgen, gegeven door Ecolife (9.30 – 11.30 uur). In deze interactieve sessie wordt op zoek gegaan naar energievreters in huis en worden er tips over hoe hier efficiënter mee om te gaan. Het aantal plaatsen is beperkt, snel inschrijven via de website is de boodschap.

Bouwaanvragen in Wevelgem

De cijfers van de dienst Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw laten een toenemende interesse in bouwaanvragen zien. Zo is er bijvoorbeeld de trend van een sterke stijging in aanvragen voor renovatiebegeleiding. Het aantal bouwaanvragen in Wevelgem piekte tijdens en na de coronaperiode, maar keerde vanaf 2022 geleidelijk terug naar een normaal niveau.

Op het juiste spoor

Het aantal dossiers voor stedenbouw en milieuvergunningen steeg aanzienlijk van 471 in 2018 naar een hoogtepunt eind 2020 en begin 2021. In 2020 waren er 557 aanvragen en in 2021 zelfs 608, met een piek in het voorjaar van 2021. In 2022 daalde dit aantal tot 558 en in 2023 zette deze trend voort met 480 aanvragen.

Woningmarkt en renovatiebegeleiding

Het aantal renovatiebegeleidingen kende een forse daling in 2020, maar steeg in 2021 naar een recordaantal van 70 aanvragen. In 2022 verdubbelde dit aantal zelfs. De renovatie coaches werkten aan 140 woningen, waarvan 40 bij kansengroepen. Na een overgangsperiode in 2023 sloot de gemeente een nieuwe overeenkomst met Leiedal, waarbij elke inwoner 10 uur gratis begeleiding kan krijgen.

Praktisch

De Woonmarkt vindt plaats in De Porseleinhallen, Cultuurpad, Wevelgem, op zaterdagochtend 27 april, van 9 tot 12 uur. Meer informatie is te vinden via www.wevelgem.be/woonmarkt-2024.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert