BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Win een Kuurnse fietstas dankzij duurzaam te winkelen bij de plaatselijke handel

KUURNE – Wie zich duurzaam verplaatst van vrijdag 26 april tot en met vrijdag 31 mei om een bezoekje te brengen aan een van de 53 deelnemende lokale Kuurnse handelaars maakt kans om in de prijzen te vallen.  Bij elk bezoek aan een van deze deelnemende handelaars krijg je als klant een lotje waarmee je kans maakt om een Kuurnse fietstas te winnen.

Om duurzame verplaatsingen en lokale handel te bevorderen, lanceert de gemeente Kuurne haar Voorjaarsactie 2024 onder het motto ‘Trapper dan een ezel’. Vanaf vrijdag 26 april tot en met vrijdag 31 mei 2024 worden inwoners aangemoedigd om boodschappen te doen bij lokale handelaars met de fiets of te voet.  “Het zou geweldig zijn als onze fietsende Kuurnenaars deze tas massaal aan hun fiets hangen”, weet Annelies Vandenbussche, schepen van mobiliteit, “Ze is herkenbaar, handig en een knipoogje naar onze mascotte. Laten we alvast flink doortrappen.”

Bij elke aankoop die je te voet of met de fiets doet bij één van de 53 deelnemende handelaars, ontvang de klant een lotje. Hoe vaker je duurzaam verplaatst en lokaal winkelt, hoe meer kans je dus maakt om te winnen!  Voor aleer je dat lotje in de collectebus of in brievenbus van een van de dienstverleningspunten steekt vul je daarop je gegevens in en je dingt mee naar een van de 25 fietstassen die er te winnen vallen. 

“Meer en meer merken we dat Kuurnenaren met de fiets gaan winkele”, merkt schepen van lokale economie, Bram Deloof op, “Ook onze handelaars kijken positief naar deze trend en doen mee aan deze actie. Om inwoners nog meer aan te zetten om lokaal te kopen en de fiets te (blijven) nemen, hebben we nu deze unieke fietstas. Deze kun je exclusief bij onze Kuurnse handelaars winnen… en daarom is het beter om in Kuurne te kopen!”

Foto’s Hendrik Lefebvre

(T)rapper dan een ezel

“In het najaar van 2023 vroegen we onze inwoners om originele spreuken voor Kuurnse fietstassen te bedenken”, gaat burgemeester Francis Benoit verder, “De leuze ‘(T)rapper dan een ezel’, ingezonden door An Maes, was de favoriet uit meer dan 300 inzendingen. Op de tweede plaats eindigde de leuze ‘Geladen als een ezel’.  Wees  alvast als inwoner ook een ambassadeur van onze gemeente en ezel. En net zoals de ezel de lasten draagt, is de fiets de drager van de lokale handel.”

Verkoop van fietstassen

Personen die niet in de prijzen vallen maar toch met een Kuurnse fietstas willen rondrijden, hoeven echter niet teleurgesteld te zijn. Vanaf vrijdag 5 juni worden de fietstassen ook te koop aangeboden in het gemeentehuis, de bibliotheek en de sportdienst voor 33 euro. Wees er alvast snel bij, want op is op en de voorraad is beperkt!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op