BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

GENT/RED. – Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers. Of bezoek één van de andere Oost-Vlaamse molens. De activiteiten zijn gratis en reserveren is niet nodig. De molens liggen ook in een prachtig fiets- en wandellandschap.

“Met de voorspelde wind belooft het een boeiende Vlaamse Open Molendag te worden! Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen zet heel sterk in op het behoud van historische wind- en watermolens. Dat kan het beste door de molens te doen draaien en malen, en mensen ervoor te enthousiasmeren. En dat is precies wat we zondag gaan doen!” zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Erfgoed.

Zeker een bezoekje waard…

Fauconniersmolen in Oordegem (Lede) vrij bezoek met molenaars(gidsen) en maaldemonstraties. Meuleken ’t Dal in Zingem (Kruisem) vrij bezoek met molenaars(gidsen) en maaldemonstraties.

Roomanmolen in Sint-Pauwels (Sint-Gillis-Waas) vrij bezoek met rondleiding door molenaars(gidsen) en maaldemonstraties. Koop er je gemalen biospeltmeel of geniet op het terras van heerlijke lokale biertjes. De molensite (inclusief sanitair) en het gelijkvloers van de molen zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Windekemolen in Balegem (Oosterzele) vrij bezoek met molenaars(gidsen) en maaldemonstraties. Laat je verleiden door heerlijke ‘muldershosties’, gebakken met het beste meel ter wereld, bij een lokaal biertje of sapje.

Zwalmmolen in Munkzwalm (Zwalm) maaldemonstraties: het waterrad van de Zwalmmolen kan opnieuw de molenstenen aandrijven! Ondertussen kan je proeven van vers gebakken ‘muldershosties’. Het gelijkvloers (inclusief sanitair) is volledig toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, maar verschillende zones zijn hobbelig.

Het volledige programma van de Vlaamse Open Molendag vind je via www.oost-vlaanderen.be/molendag. Is een molen voor jou niet toegankelijk? Ontdek de molens van thuis uit via de Erfgoedsprokkels en/of de filmpjes op de website.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws