BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Afslagstrook op Expresweg (N382) naar Stationstraat in Wielsbeke wordt verlengd

Afslagstrook op Expresweg (N382) naar Stationstraat in Wielsbeke wordt verlengd

WIELSBEKE – Op maandag 17 juni start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Expresweg (N382) in Wielsbeke. De aannemer verlengt de afslagstrook richting de Stationstraat. Daarmee zorgt Wegen en Verkeer voor een vlottere en vooral veiligere doorstroming van het verkeer vanuit Waregem tijdens spitsmomenten. Het einde van de werken is voorzien voor eind juli 2024. Tijdens de werken is er hinder voor verkeer richting Oostrozebeke.

Momenteel is er tijdens de spits vaak een lange wachtrij op de Expresweg voor verkeer vanuit Waregem. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, met autoโ€™s die willen afslaan maar op de Expresweg al stilstaan en aanschuiven. Daarom verlengt de aannemer de afslagstrook op de Expresweg richting de Stationstraat.

Vlotter en veiliger verkeer vanuit Waregem

Daarnaast wordt de oversteekplaats voor fietsers ook verlegd. Op de huidige locatie zouden fietsers twee rijvakken tegelijkertijd moeten kruisen en dat is onveilig. De oversteekplaats wordt daarom verplaatst, dichter bij de rotonde. Hier moeten fietsers maar een rijvak kruisen per rijrichting.

Omleiding voor verkeer richting Oostrozebeke

Tijdens de werken, en voornamelijk tijdens de spits, zal er hinder zijn voor het verkeer. Fietsers vanuit Ingelmunster naar de Rijksweg volgen een omleiding via de Molenstraat, Baron van der Bruggenlaan en de Rijksweg. Fietsers vanuit Ooigem naar de Rijksweg rijden om via het fietspad langs de Leie en de 13e Liniestraat.

Voor gemotoriseerd verkeer zal er wel sterke hinder zijn: verkeer vanuit Ingelmunster richting Waregem kan langs de werfzone rijden, maar aan een beperkte snelheid van 50 km/u. Verkeer richting Oostrozebeke volgt dezelfde omleiding als de fietsers.

Alle actuele informatie vind je HIER

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken

Donderdagmorgen verkeershinder verwacht op ๐—ธ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐—ฅ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—ป/๐—›๐—ฒ๐—ถ๐—ฟ๐˜„๐—ฒ๐—ด door werkzaamheden

KUURNE – Donderdagvoormiddag 6 juni worden dringende en onvoorziene herstellingswerken uitgevoerd door Aquafin NV op het kruispunt Ringlaan/Heirweg ter hoogte van dierenspeciaalzaak Duponzoo .ย  De