BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Atelier in beeld

Atelier in beeld

KUURNE/RED. – Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldende kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om inspirerend werk in bijzondere ateliers te gaan bekijken. 

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024 organiseert Kunstwerkt, de derde editie van Atelier in beeld. Ontdek het uitgebreide aanbod, filter je favorieten en ga op ontdekking. Op zoek naar inspiratie voor je planning? Die vind je hier.

Laagdrempelig

Atelier in beeld is bedoeld voor álle beeldende kunstenaars vanaf 18 jaar, met een atelier in Vlaanderen of Brussel. Of je nu een beginner of gevorderde bent, professioneel of niet-professioneel, jong of oud, iedereen is welkom. Als kunstenaar bieden de open studiodagen, een laagdrempelige manier om je werk en werkplek aan een (nieuw) publiek te tonen.

De deelnemende kunstenaars beoefenen één of meerdere van de volgende technieken: beeldhouwkunst, collage, design, digitale kunst, edelsmeedkunst, film, fotografie, glaskunst, grafiek, grafische vormgeving, installatiekunst, illustratie, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, tekenkunst en textiel.

De plek

Het atelier is de plek waar beeldend werk tot stand komt. Het is een werkruimte waar je de sporen ziet van het creatieproces: penselen en verfklodders, geslepen potloden en potloodslijpsels, weefgetouwen en garen, kleiresten en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken… Bezoekers kunnen zien waar en hoe het werk tot leven komt.

Atelier in beeld

Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer thuis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel. Zowel individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking doen mee aan het project. Alle deelnemende ateliers vind je hier

‘Atelier in beeld’ is een initiatief van Kunstwerkt vzw

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws