BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Beats n’ Bots 2024: nog 99 dagen en het Belgisch Kampioenschap Beerpong gaat van start

LICHTERVELDE – Het aftellen naar Beats n’ Bots 2024 is begonnen. Nog lang niet alles is bekend maar, gelukkig zijn er in het leven nog zekerheden om naar uit te kijken. Save the date: 7 september 2024.

Het Belgisch Kampioenschap beerpong, dat ooit begon in Antwerpen, maar in 2022 verboden werd door toenmalig schepen Jinnih Beels, vond een nieuw thuis in Lichtervelde. Het werd er met open armen ontvangen en de lokale schepen van jeugd deed zelfs vrolijk mee. Dit jaar kreeg het evenement opnieuw de volmondige goedkeuring van het gemeentebestuur van Lichtervelde en vindt het plaats op 7 september.

Unieke combinatie van sport en festival

Beats n’ Bots is een uniek festival, dat een competitief en recreatief sportevenement combineert met een bruisende festivalervaring. Het evenement is gericht op een brede participatie van teams, ongeacht leeftijd en geslacht. De competitie is gemengd en omvat de leeftijdsgroep van 18 tot 68 jaar.

Het bestaat uit twee luiken: het kampioenschap met plek voor 256 deelnemers en het festival, waar bezoekers kunnen genieten van muziek, artiesten, entertainment, foodtrucks en attracties.

Populariteit

Het BK Beerpong wint elk jaar aan populariteit en was vorig jaar meer dan een maand vooraf volledig uitverkocht. Ondanks de controverse in Antwerpen trok het vorig jaar een recordaantal van meer dan 2.000 deelnemers en bezoekers uit heel België. Hierdoor mag het zich sinds vorig jaar het grootste beerpong-evenement van de Benelux noemen. Naast de deelnemers zijn ook gewone festivalgangers en supporters van harte welkom om te genieten van beestige beats en botsende bierpongballen.

Inschrijvingen starten op 9 juni

Wie vorig jaar niet kon deelnemen, krijgt op zondag 9 juni een herkansing. Om 12 uur starten de inschrijvingen. Aan de succesformule wordt weinig gesleuteld: 256 deelnemers uit alle windstreken strijden om de nationale titel, ingekleed in een open air festival voor jong en oud, met attracties, live muziek, special acts, dj’s en vele eet- en drankstandjes. Er is wederom een camping voorzien voor wie van ver komt of graag eentje te veel drinkt. (lacht)

De line-up blijft nog even geheim. Vorige jaren pakte de organisatie al uit met enkele kleppers zoals Wim Soutaer, 4T4 van ’t Hof van Commerce en DJ Triciaa (Laetitia uit Temptation Island).

Praktisch

Belgisch Kampioenschap Beerpong op vrijdag 7 september 2024, vanaf 13u00 aan de Bontenhondstraat 4 te 8810 Lichtervelde.

Hoewel het festival toegankelijk is voor jong en oud (kinderen onder de 12 jaar mogen zelfs gratis binnen), is deelname aan het beerpongtoernooi uitsluitend voor 18+.

Meer informatie en inschrijvingen op www.beatsnbots.be neem ook hier eens een kijkje

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Jongste helicopterpiloot ooit in België

Jongste helikopterpiloot ooit in België

WEVELGEM – Tineke Vandamme uit Lichtervelde legde op de dag van haar zeventiende verjaardag, succesvol het praktijkexamen helikopterpiloot af. Ze is daarmee de jongste Belg