BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Beleef de Olympische Spelen op VIP2024 in Kuurne: Een Uitnodiging voor Sport en Avontuur

KUURNE – Op zaterdag 18 mei staat Kuurne klaar om sportliefhebbers van alle leeftijden te verwelkomen op het VIP2024 evenement, een unieke kans om de Olympische Spelen op een onvergetelijke manier te ervaren. Van 14:00 tot 17:00 uur zullen verschillende activiteiten plaatsvinden in en rond het Sportpark, waarbij de nadruk ligt op het actief beleven van sport en het ontdekken van Vlaamse topsporters.

Ooit al willen weten hoe snel Bashir kan lopen of willen kajakken in een zwembad, je sportkennis testen, aan boogschieten doen of misschien wel eens een judoworp proberen, of kijk je liever of je even snel en krachtig als Oshin kunt boksen? Deze en meer uitdagingen staan op het programma tijdens VIP2024 of voluit Vlamingen in Parijs 2024. Jong en oud kunnen deelnemen aan deze uitdagende activiteiten die de ware geest van de Olympische Spelen weerspiegelen.

Oshin Derieuw

De Olympische – en Paralympische Spelen van 2024 vinden zelden zo dichtbij plaats als deze zomer in Parijs. Met de sterke prestaties van onze Vlaamse topsporters, waaronder Kuurnse bokster Oshin Derieuw, die als eerste Belgische bokster ooit aan de Spelen deelneemt, is het enthousiasme voor deze editie bijzonder hoog. Het VIP2024 evenement biedt een voorproefje van deze opwinding en brengt de energie van de Spelen richting Kuurne.

Onvergetelijke ervaring

Schepen van Sport Jan Deprez benadrukt het belang van dit evenement: “Net zoals onze Oshin, bereiden we ons voor op de Olympische Spelen in Parijs en brengen we de levendige sfeer van de Spelen naar ons sportpark. We willen dat de inwoners van Kuurne, jong en oud, een onvergetelijke ervaring hebben waar sport en gezelligheid samenkomen.”

Belgische sporticonen

Ben je bekend met Belgische sporticonen zoals de Belgian Cats, de Red Lions, Panthers, Nina Sterkckx, Bashir Abdi, Elise Mertens, David Goffin, Alexander Doom of Mathias Casse? VIP2024 biedt een unieke kans om meer te leren over hun prestaties en de verschillende Olympische disciplines waarin zij uitblinken.

14 verschillende locaties

Op 14 verschillende locaties verspreid over het Kuurnse Sportpark kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende facetten van de Olympische Spelen. Deze doe-namiddag staat in het teken van het actief beleven van sport en het ervaren van de opwinding van de Spelen.

De Vlaamse topsporters die binnenkort schitteren op de Spelen worden onze ‘vips’, onze Vlamingen in Parijs. Onder de VIP2024-vlag nemen zij heel Vlaanderen op sleeptouw en dagen ze iedereen uit om zelf te sporten en te bewegen. Lokale besturen kunnen meedingen naar de titel ‘VIP2024-gemeente/stad’ door de sportieve uitdagingen van de campagne aan te gaan. Kuurne staat klaar om deze uitdaging aan te gaan op zaterdag 18 mei van 14 tot 17 uur. Trek alvast een comfortabele outfit aan en laat je verrassen door een namiddag vol sport en avontuur voor de hele familie!  Deelname aan VIP 2024 is volledig gratis. 

Meer info via kuurne.be/vipgemeente

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op