BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Buurtfeest met rommelmarkt en lange tafel in en rond de straten van Marcelline op 15 juni

Buurtfeest met rommelmarkt en lange tafel in en rond de straten van Marcelline op 15 juni

OOSTENDE – Op zaterdag 15 juni 2024 is er terug feest in de straten rond het ontmoetingscentrum Marcelline van FMDO in Oostende. FMDO bij Marcelline gooit haar deuren wagenwijd open en nodigt iedereen uit om elkaar te ontmoeten. Sinds 2019 is dit de ontmoetings-, vormings-, en inspiratieruimte van FMDO en haar vrijwilligers. 

In de Weeshuisstraat en omgeving (Renteniersstraat- Toekomststraat en Molenstraat) gaat er van 8 tot 17 uur een rommelmarkt door. Hiernaast is er vrij podium vanaf 14 uur met acts van lokale talenten en zijn er workshops en kinderanimatie tussen 11 en 19 uur (salsa voor dummies, bellenblazen, creaworkshops voor jong en oud in James Ensor thema, gekke kapsels en meer). Er is een Ensorstoet met James Ensor vanaf 14.30 uur. Doe mee, verkleed je en neem een pot of een pan mee als muzikale begeleiding. Special act: live band Kawende & friends vanaf 19 uur

Je kan doorlopend bij Marcelline (Weeshuisstraat 1 – Oostende) terecht voor een drankje en iets lekkers (ijsjes, gebak en veggie falafelwraps).

Lange tafel

Vanaf 17.30 uur schuift iedereen ter hoogte van Marcelline de tafels samen en kan je genieten van een lekkere, Peruviaanse (kip of vegetarisch met groentjes en rijst) maaltijd aan de lange tafel en dit aan een democratische prijs (€ 13 per volwassene en € 8 per kind tot en met 10 jaar). Betalen kan vooraf of in de loop van de dag ter plaatse: cash of Payconiq. Inschrijven is verplicht en kan tot en met 11 juni. Geef het aantal personen door en of je kip of veggie wenst via anne@fmdo.be.

Jonge helpers voor zorgzame buurten

Ivy Goutsmit, coördinator FMDO: “FMDO bouwt samen met heel wat partners en uiteraard de buurtbewoners in het Westerkwartier aan een zorgzame buurt. Dit is een buurt waar iedereen zich thuis voelt, een buurt waar jong en oud elkaar kent en helpt. Onder meer met dit feest tonen we hoe mooi en waardevol positief samenleven in diversiteit is.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws