BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Comfortabele tramperrons en veilige oversteekplaats op Kustlaan

Comfortabele tramperrons en veilige oversteekplaats op Kustlaan

BRUGGE/N34a – Vanaf maandag 27 mei start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, met de aanleg van verhoogde tramperrons en van een veilige en comfortabele oversteekplaats op de Kustlaan, ter hoogte van de Rederskaai in Zeebrugge. De werken zullen twee weken in beslag nemen en in twee fases worden uitgevoerd.

De perrons van de tramhalte ‘Rederskaai’ worden verhoogd heraangelegd zodat gebruikers van het openbaar vervoer in alle comfort de tram kunnen op- en afstappen. De perrons krijgen ter hoogte van het zebrapad verlaagde borduren zodat ook rolstoelgebruikers en mensen met een buggy, op een comfortabele manier de perrons kunnen bereiken en veilig de weg kunnen oversteken. Middengeleiders op de Kustlaan, zorgen ervoor dat iedereen de weg veilig kan oversteken ter hoogte van het gevleugelde zebrapad. Ook blindegeleidetegels worden aangebracht aan de perrons.

Timing en hinder werken

De werfzone op de Kustlaan (N34a) bevindt zich net vóór het kruispunt met de Rederskaai, komende van Blankenberge. Om de werken vlot te kunnen uitvoeren, zal de aannemer, gedurende één week, beide rijrichtingen beurtelings afsluiten .

Tijdens de eerste week (van 27 tot 31 mei) is de Kustlaan afgesloten richting Blankenberge. Plaatselijk verkeer kan tot aan de werfzone rijden en zo de Rederskaai bereiken. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Isabellalaan (N34) of via de Zeesluisstraat naar de Isabellalaan. Tijdens de tweede week (van 3 tot 7 juni) is de Kustlaan afgesloten richting Knokke-Heist. Plaatselijk verkeer kan tot aan het kruispunt met de Sint-Donaaskerkstraat rijden. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Isabellalaan.

Surf naar de website

Op- en afstappen van een bus of tram moet voor iedereen mogelijk en comfortabel zijn. Per jaar verbetert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om die reden tussen de 100 à 125 bus- en tramhaltes. Perrons worden verhoogd, er wordt voor een bredere doorgang en werken met aangepaste materialen voor bijvoorbeeld slechtzienden gezorgd. In overleg met De Lijn en de lokale besturen bepaalt het Agentschap Wegen en Verkeer de prioritaire haltes. Het AWV neemt ook alle haltes aan de nieuwe Hoppinpunten mee. Steden en gemeenten maken ook gebruik van de AWV ontwerprichtlijnen. Zo kunnen lokale besturen en andere wegbeheerders met minder ervaring aan de slag en vergroot de uniformiteit in het straatbeeld.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken