BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Media, Nieuws, Video Reportage

Eerste single en videoclip voor snoepverkoopster Linda uit Wervik

Lindautwervik

WERVIK – De eerste single met bijbehorende videoclip is een feit voor snoepverkoopster Linda Hostyn, bekend als LindautWervik. Wat ooit begon op TikTok als een promotiestunt voor het snoep dat ze op de markt verkoopt, is sinds deze week vereeuwigd in een videoclip en single.

Linda Hostyn (59) uit Wervik trok vorige week naar Zelzate om in de opnamestudio haar debuutsingle en videoclip van ‘YO! (Ik ben Linda ut Wervik)’ op te nemen. In maart van dit jaar nam ze deel aan de zangwedstrijd van Kamping Kitsch in Evergem, waar ze een opname voor een videoclip van haar gezongen nummer won. Omdat Linda haar nummer a capella had gebracht, zorgde de organisatie van Kamping Kitsch er eveneens voor dat er muziek werd gecomponeerd bij haar song.

“De opnames voor mijn videoclip waren een magische ervaring,” vertelt een altijd vrolijke LindautWervik. “Ik ben heel blij dat ik dit op mijn leeftijd heb mogen meemaken. Het is alvast een mooi vroeg verjaardagscadeau.” Op 26 augustus mag Linda 60 kaarsjes uitblazen, en ook daarvoor heeft ze al een briljant idee bedacht. Ze deed een oproep via haar TikTok-kanaal om op die dag 60 volgers haar lied te laten zingen.

Nerveus

“De dagen na de opnames van de videoclip was ik best wel nerveus,” vervolgt Linda. “Het was hoog tijd dat mijn eerste single werd gelanceerd, omdat iedereen ongeduldig zat te wachten op hoe deze zou gaan klinken. Ik kende het eindresultaat, maar mocht dit op geen enkele manier delen met de buitenwereld. Daarom was ik bang dat fans misschien zouden afhaken als het te lang duurde.”

Bekend gezicht op de markt

Ook op de markt is Linda stilaan een bekende verschijning aan het worden. Steeds meer mensen komen naar haar snoepkraam om met haar op de foto te gaan. Linda heeft inmiddels een nummersysteem ingevoerd bij haar snoepkraam voor als het te druk wordt. Naast haar eigen videoclip kreeg Linda ook te horen van de organisatie van Kamping Kitsch dat ze haar nummer op 17 augustus mag brengen op het festival zelf. Ook op haar TikTok-account ziet LindautWervik dagelijks haar aantal volgers groeien.

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/02/met-wat-geluk-brengt-linda-ut-wervik-haar-lied-ter-promotie-voor-haar-snoep-op-kamping-kitch/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Media, Nieuws, Video Reportage
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en