BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Fietsbarometer.be verzamelt alle fietsdataprojecten uit de vijf Vlaamse provincies

Fietsbarometer.be verzamelt alle fietsdataprojecten uit de vijf Vlaamse provincies

KUURNE/RED. – De vijf Vlaamse provincies zetten al enkele jaren sterk in op de verzameling, visualisatie en analyse van fietsdata. Om alle bestaande en toekomstige initiatieven via een centrale plaats tot bij het publiek te brengen, lanceren ze nu ‘Fietsbarometer’.

Op www.fietsbarometer.be worden alle grote fietsdataprojecten verzameld: zowel interprovinciale als provinciale projecten, maar ook projecten van het Vlaamse Gewest en Europa.

De gebruiksvriendelijke website is opgebouwd rond vier thema’s: fietsinfrastructuur, fietstellingen, fietsveiligheid en gebruikersonderzoek. Per thema vind je een overzicht van alle projecten en kan je meteen doorklikken naar de website van het project.

Fietsflow

Binnen de overkoepelende website vind je ook het nieuwe dashboard ‘Fietsflow’, waar alle permanente fietstelpunten op één kaart worden gevisualiseerd. Momenteel zijn de tellers van de provincies, Agentschap Wegen en Verkeer en andere overheidsinstanties al te raadplegen op Fietsflow. In de toekomst wordt deze lijst verder uitgebreid. Hiervoor nemen de provincies de regierol op.

Het fietsgebruik in Vlaanderen zit in de lift. Door fietsgegevens via Fietsbarometer en Fietsflow te verzamelen en te delen, krijgen alle overheden en burgers meer inzicht in onder meer fietsinfrastructuur, fietsgebruik en verkeersveiligheid. De verzameling en ontsluiting van fietsdata voor een breder publiek is dan ook essentieel voor een fietsvriendelijkere toekomst.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op