BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Fietspad doorheen Loof-site afgesloten vanaf 21 mei

Fietspad doorheen Loof-site afgesloten vanaf 21 mei

KNOKKE/HET ZOUTE – Door de start van de werken aan het stadsproject LOOF zal vanaf dinsdag 21 mei het fietspad dat de Loofstraat verbindt met de Doorniksewijk en de ‘Lof.Kapel’ afgesloten worden voor fietsers en wandelaars. Het Wolvenpad naast de site blijft open voor gebruik.

De eerste fase van de herontwikkeling van de voormalige ziekenhuissite door Compagnie Het Zoute, betreft twee residenties gelegen tussen de Loofstraat en de historische Engelse tuin: Park Nolf met grote appartementen en Gloriëtte met compactere stadsappartementen, ideaal voor starters of investeerders. In totaal zijn beide residenties, gespreid over 4 gebouwen, goed voor 79 appartementen.

Restauratie van de achterliggende historische Engelse landschapstuin en bijhorende park

Bij de eerste fase van het project hoort ook de restauratie van de achterliggende historische Engelse landschapstuin en bijhorende park. “Het toekomstig park wordt aangelegd met nieuwe wandel- en fietsverbindingen, waardoor LOOF een bijzonder strategische positie krijgt om snel en veilig op eender welke bestemming in Kortrijk te raken,” zegt Nico Harboort van Compagnie Het Zoute. “Wandelaars en fietsers krijgen voorrang bij LOOF, al moeten we ze voorlopig vragen even een omweg te maken.”

Zijde van de Loofstaat afgesloten wegens voorbereidende werkzaamheden

Momenteel wordt enkel de zijde van de Loofstaat afgesloten om voorbereidende werken op de site mogelijk te maken. De ingang langs de historische poort in de Doorniksewijk en de Wolvenstraat blijven voorlopig nog open, waardoor de Engelse landschapstuin nog toegankelijk blijft voor wandelaars. De officiële start van de werken aan de eerste residenties is voorzien voor dit najaar, waarbij de volledige site zal worden afgesloten. Omrijden of – wandelen blijft mogelijk via het Wolvenpad.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving