BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en ander compleet verkeerd.

De bestuurder keek in zijn achteruitkijkspiegel om te zien of de aanhangwagen mooi op de smalle baan bleef, maar de vrachtwagen belandde intussen met het linker voorwiel in de zachte berm naast de weg.

De vrachtwagenchauffeur die nochtans niet te snel reed, probeerde het voertuig terug richting de verharde weg te loodsen. Hij kon echter niet voorkomen, dat de vrachtwagen steeds dieper wegschoof, finaal in de gracht terechtkwam en kantelde.

Brandweer Westhoek redt kalkoenen van verstikkingsdood

De aanhangwagen bleef wel grotendeels op de weg en kantelde niet. Brandweer Westhoek werd opgeroepen, om zoveel mogelijk kalkoenen van de verstikkingsdood te redden. Dit lukte, mede dankzij de weergoden, die het lot van de (meeste) kalkoenen gunstig gezind bleken. De weersomstandigheden waren op het moment van het voorval immers aan de mindere kant. Mocht het warmer zijn geweest dan zouden er meer kalkoenen zijn gestikt.

Home sweet home

De overlevende kalkoenen werden teruggebracht, naar de kwekerij waar ze vandaan kwamen. Daar werden zij opnieuw in een afzonderlijke stal geplaatst en door een veearts gecontroleerd.

Nadat de takeldienst de aanhangwagen van de gekantelde vrachtwagen had losgemaakt, werden deze kalkoenen, door een andere vrachtwagen van dezelfde Nederlandse transportmaatschappij, terug opgehaald.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws