BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Herinrichting van N8 doortocht in Wevelgem op 12 locaties

Herinrichting van N8 doortocht in Wevelgem op 12 locaties

WEVELGEM – Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 21 mei op de N8 in Wevelgem, tussen de N32 en de Kortrijkse Ring (R8). Op 12 locaties wordt de oversteekbaarheid van de weg verbeterd.

Er komen nieuwe oversteekplaatsen voor voetgangers en enkele oversteekplaatsen worden beter verlicht. Zo wordt het er veiliger voor voetgangers maar ook voor schoolgaande kinderen. De werken worden in vier fases uitgevoerd: fase 1 start op 21 mei en duurt tot midden juli. Tijdens de werken volgt doorgaand verkeer tussen Menen en Kortrijk een omleiding via de N32, A19 en de E403 tot het op- en afrittencomplex Wevelgem (nr. 5 op E403).

Werken in vier fases

Om de hinder voor de omgeving te beperken, werkt Wegen en Verkeer op de N8 in vier fases. Fase 1 start op 21 mei en duurt tot midden juli 2024, het zomers bouwverlof, als alles vlot verloopt. Na het bouwverlof van de aannemer start fase 2 van de werken. Fase 3 vindt dit najaar plaats en fase 4 start in het voorjaar van 2025 op.

Verlichte oversteekplaats en comfortabele bushaltes

Tijdens fase 1 werkt de aannemer op het kruispunt van de Menenstraat met de Heilige Theresiastraat. De voetgangersoversteekplaats krijgt een middengeleider, zodat voetgangers in twee keer kunnen oversteken. Dat is een stuk veiliger. Om de zichtbaarheid te verhogen, wordt er ook verlichting geplaatst.

De bushaltes Sint-Theresiakerk worden in beide richtingen ook verhoogd aangelegd: zo kunnen reizigers vlotter op- en afstappen. Ter hoogte van De Zwemkom komt er ook een oversteekplaats voor voetgangers, met een middengeleider.

Hinder vanaf 21 mei

Vanaf dinsdag 21 mei tot midden juli zal er hinder zijn voor het verkeer op de N8 tussen Menen en Kortrijk, in beide richtingen. Doorgaand verkeer volgt daarom een omleiding via de N32, de A19 en de E403 tot aan het op- en afrittencomplex Wevelgem (nr. 5 op E403). Fietsers en voetgangers volgen een lokale omleiding.

Meer informatie vind je hier

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken