BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Horizon 2025: avonturen op grote hoogte bij West-Vlaamse uitkijkpunten

Horizon 2025 avonturen op grote hoogte bij West-Vlaamse uitkijkpunten

BRUGGE – West-Vlaanderen presenteert vier avontuurlijke evenementen op enkele van de meest opmerkelijke uitkijkpunten in de regio. Zo rappel je van een kerk of glij via een deathride van een toren naar beneden.

Het initiatief is onderdeel van het Horizon 2025-project van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen met als doel, het publiek de schoonheid van West-Vlaanderen vanuit een nieuw perspectief te laten beleven. Alle evenementen zijn gratis.

“Deze vier avontuurlijke evenementen zorgen voor extra beleving rond de Horizon 2025-uitkijkpunten in West-Vlaanderen. De activiteiten zullen ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Dit initiatief is ook een uitnodiging aan bezoekers om de andere Horizon 2025-uitkijkpunten te ontdekken “ aldus Sabien Lahaye-Battheu, West-Vlaams gedeputeerde voor Toerisme.

Verschillende zondagen in juni en juli

De vier evenementen vinden plaats op verschillende zondagen in juni en juli:
2 juni: Klim naar de top van de Uitkijktoren/Vuurtoren Vosseslag in De Haan met behulp van een grote touwladder en geniet van het uitzicht op de Noordzee (13u – 18u).

15 en 16 juni: Glij van de top van de Sint-Niklaastoren in Veurne naar de Grote Markt via een deathride (13u – 18u).

23 juni: Spring vanaf de Sint-Annakapel in Dentergem op een groot springkussen, nabij de Meikensbossen (13u – 18u).

7 juli: Rappel langs de Noordkant van de toren van de OLV Bezoekingkerk in Lissewege (13u – 18u).
Vooraf inschrijven wordt aangeraden om eventuele wachtrijen te vermijden. Registratie voor een tijdslot is mogelijk via www.visitwestvlaanderen.be/avontuuropgrotehoogte.

Horizon 2025 is een project van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen, dat tal van uitkijkpunten realiseert en openstelt. Alle uitkijkpunten zijn gratis toegankelijk en liggen langs fiets- en/of wandelnetwerken.

Meer info over Horizon 2025 op https://www.visitwestvlaanderen.be/nl/doen/horizon-2025-uitkijkpunten

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving
Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

TORHOUT – Westtoer, provincie West-Vlaanderen en de stad Torhout introduceren de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels