BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kuurne mikpunt van vandalen

KUURNE – werd in de afgelopen dagen tweemaal geteisterd door vandalen. In het sportpark en op verschillende andere locaties in de gemeente werd er schade aangericht.

In het sportpark werden omheiningen stukgeknipt en een raam van het jeugdcentrum beschadigd. Daarnaast werd op de site van Roterij Sabbe, restaurant Gusteau, het Ezelsbruggetje en diverse andere plekken in Kuurne graffiti aangebracht.  Vermoedelijk zouden de beide voorvallen geen verband met elkaar houden.

“Dergelijke opzettelijke daden van vandalisme kunnen we onmogelijk tolereren,” aldus burgemeester Francis Benoit. “Net zoals enkele maanden geleden, nam een tienerbende weerom het tennisterrein in het sportpark over. Sporters, personeel en inwoners worden er regelmatig uitgescholden en er heerst een golf van klein vandalisme en constante pesterijen waarvan mensen die het sportpark bezoeken de dupe zijn. De jongeren, amper 10 tot 14 jaar oud, proberen middels kattenkwaad, hun terrein af te bakenen.”

Verscherpt politietoezicht

Naar aanleiding van die voorvallen, werd het sportpark, onder verscherpt politietoezicht geplaatst. Er zullen meer identiteitscontroles en fouilles worden uitgevoerd, bij personen die zich lange tijd ophouden in het sportpark of er zich verdacht gedragen. Daarnaast zullen ook camera’s binnenkort voor extra toezicht zorgen. Ook de inzet van stewards moet bijdragen aan meer sociale controle.

Graffiti

Omtrent de aangebrachte graffiti werd inmiddels een onderzoek gestart. Via camerabeelden hopen de politie en de gemeente Kuurne, de dader te kunnen identificeren. De gemeente doet tevens een oproep aan alle inwoners die zelf het slachtoffer van vandalisme zijn, of die vandalen aan het werk zien, daar onmiddellijk melding van te doen bij de politie of de gemeentelijke diensten, zodat kort op de bal kan worden gespeeld worden de vandalen bij de kraag te vatten..

Het blijkt, dat de graffiti’held’ die de voorbije dagen Kuurne teisterde, ook buiten de ezelsgemeente toesloeg afgelopen weekend. Bij verdachte situaties kan steeds het nummer 1701 gebeld worden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving